weasel zato sto kada se overcloka procesor ako nije dobra memorija onda ona pada s mhz
Ne laprndaj... Sve mi se cini da ti pricas o necemu o cemu pojma nemas i ne znas kako u stvari racunar radi... Cujes.. Ako nije dobra memorija, onda joj opada frekvencija...
zasto bi memorija radila na 400 ttt
Pa zato sto brze ne moze... Iz prostog razloga, sto se u pc masinama koriste dinamicka ram memorija za operativnu iz razloga jer je za jedan bit potreban samo jedan tranzistor... To ima i svoju manu, posto se informacija cuva na jako malom kondenzatoru, a on sa vodovima stvara kapacitivni razdelnik, informacija bi se posle nekog vremena izgubila, za to se te memorije moraju osvezavati... A do ogranicenja frekvencije mozes i sam zakljuciti, ako pogledas kako se kondenzator puni i prazni, ma koliko bio mali to nikako nije trenutno...
evo ja imam kingston 2 gige koja radi na 533mhz i prezadovoljan sam s njima,a mogu ih digniti na 800mhz bez problema
Bez problema?? Gle, proizvodjac ti garantuje da to radi na koliko pise... Ti radi sa njom sta hoces... To da bi overklokovao moras pojacati i napon napajanja=> grejanje, veca potrosnja, psmanjen rok trajanja... Uz to i sigurno povecanje broja gresaka, a sto je i vrlo verovatno do uistenja podataka... Sretno...