evo kao sto sam obecala prikazacu moj trening u teretani za tkd...
Pre svega ide zagrejavanje,razgibavanje i trcanje..vezbe za razgibavanje u poznate naravno,posle toga istrcim nekih 5-6 krugova oko stadiona (terena) a to iznosi nekih 400m..skacem vijacu oko 20 min
Trening u teretani pocinjem od jednog oblika brzine ako to mogu tako nazvati...
uzimam bucice oko nekih 5kg u jednoj ruci i 5kg u drugoj ...drzim ih pored sebe (kao sto stojim u stavu bez garda) i radim promene stavova sa njima....pun okret
to radim nekih 5 serija po minut i po (za pocetak)...posle nekog vremena treniranja (npr 2 treninga)povecavam vreme na dva (pa posle npr 5 treninga) pokusam 3 min....
Jer je to potrebno za brzinu a pritom sticemo specificnu kondiciju za nas sport i dobijamo na brzini....
nakon toga,uzimam sipku i klupu..
na sipku stavim nekih 22-23kg (ne znam tacno koliko je sipka 12 ili 13 kg)
sipku drzim u visini ramena,radim cucanj toliko da dotaknem zadnjicom klupu...nije ceo nego polu cucanj
kada se ispravim sa sipkom radim izbacaj pa je vratim u prvobitni polozaj u visinu grudi..
tu vezbu izvodim u 4 serije 12-15 ponavljanja...
nakon toga radim istu tu vezbu sa sipkom samo bez izbacaja..takodje 4 serije 12-15 ponavljanja
treca vezba takodje sa sipkom ali iskorak ...5 serija po 2 minuta.....
Zadnja loza,pa kvadricepsi jako sporo ali 3 serije po 10.. pa .trbusnjaci...
Sklopke,zadrzavanje nogu,kratki trbusnjaci,uvijanje sa sipkom....sta smislim ali uglavnom razni nikako jedna vrsta
bolje od teretane za nas sport je bolje staviti tegice od nekih 2-3kg na noge i ruke pa raditi explozivno..tribine trcanje sprinteve,promene stavova,ispucavanje udaraca...sto vise sparinga kombinacija....raditi zgibove propadanje,trbusnjake skelkove...jer nas tegovi usporavaju.....