Ljudi trebam savet,treniram oko 18 meseci i sve lepo napreduje,al sam primetio da biceps mi je na 38 cm u obimu vec pola godine i nikako ne raste,cak sta vise imam ocjecaj da mi se smanjuje,strah me da ponovo ga izmerim :shock:
Treniram ga zajedni s grudima radim 3 vjezbe koje stalno rotiram nikad nisam odradio iste vezbe 2 puta.Znaci sve standardno ali nece da ra
Ja sumnjam da si nakon 18 mjeseci dosegao limit sa bicepsom i da ne mozes vise napredovati. Znaci, vrijeme je da se nesto mjenja u treningu. Evo za pocetak, smanji tezine sa kojim radis. Probaj da sokiras biceps sa nekoliko razlicitih tehnika kao sto su gigantske serije, opadajuce serije, itd.Mozes i da napredujes sa daleko manjim tezinama.
I ja imam problem sa rukama, triceps mi je dobar ali biceps malkice zaostaje. Promjenio sam neke stvari i ruku sam povecao 1cm za 6 mjeseci, sto je za mene i vise nego idealno. Radio sam sa daleko manjim tezina sa potpunom koncetracijom na svakom ponavljanju. Nisam ni pretjerano brojao ponavljanja, a kretalo se vjerujem izmedju 12-15 ponavljanja. Radio sam do otkaza, da mi je dolazilo da padnem u nesvjest od bola ali isplatilo se.
Samo da napomenem da nisam pretjerano forsirao triceps u tom periodu, nego mi je bio cilj da popravim biceps.
Procitaj malo na forumu i o gigantskim serijama, imas dosta informacija na podforumu za TRENING. Vodi racuna o ishrani.
Bilo bi dobro da postavis i slike ako imas. Imat ce mo bolju predstavu o tebi.