SASACG pazi ovako, ja sam visok 190 cm, i imam izmedju 98 i 100- 102 kg. Znaci male varijacije. Mislim meni su male jer sam skidao po 20 kg i dizao nazad na istu kilazu. E sad, cuvena polemika. KOLIKO ZAPRAVO GRAMA PROTEINA PO KILOGRAMU TELESNE MASE DNEVNO JE POTREBNO ZA NEKI SOLIDAN NAPREDAK? Neki kazu 2-2,5 grama, neki 3 grama, a ima i ljudi koji kazu 4 ili vise grama. Brate, ja u MekDonalds ne ulazim, kao ni u pekare. Gledam da jedem sto vise jaja, mesa (ribe, piletine ili junetine ) i mlecnih proizvoda. I sa tri, cetiri takva obroka dnevno i sejkovima ja sam jedva unosio 250, 300 grama po danu. Nema sanse. Ja bih onda po toj prici trebao ceo dan da sedim kod kuce i jedem. Poznato mi je da organizam ne moze da svari vise od 40-50 grama proteina iz cuga. Na primer kad popijem sejk. Inace bih smuckao 300 grama, popio i miran sam ceo dan. A ovako, ko da pijem lekove na svakih dva, tri sata. Cim se klopa svari, odma cepam sejk, cim se on svari, jedem. Morao sam posle treninga da ostajem budan do pola noci da bih uneo sve sto sam planirao. Posto treniram uglavnom izmedju 20-23h. I onda, ZMA moras na prazan stomak, da se ne dodiruje sa kalcijumom. Pa posle sejka cekam jos sat, sat i po. Pa kad uzmes ZMA treba da sacekas jos pola sata, sat pa tek onda da legnes......I tako non-stop trka sa vremenom i pitanje koliko jos treba da unesem? Dakle, kolika je ta magicna cifra po vama za neki solidan napredak ? Imajte u vidu da mi je 2kg i 270grama trajalo 14 dana. Znaci satirao sam se. A protein je jebeno skup. I sami znate.