Jos nesto;
Svi proizvodjaci na svojim proteinima napisu procente koliko cega ima u supplement facts:
Calories
Total Fat
Cholsterol
Total Carbohydrate
Protein....
i to je nesto najosnovnije sto treba da bude napisano...
Medjutim retko koji proizvodjac napise koliko tacno u merici ima koje amino kiseline
Prolab Pure Whey:
L-Alanine...................1.020 mg
L-Aspartic Acid.........2.270 mg
L-Glutamic Acid........3.900 mg
L-Histidine.................350 mg
L-Leucine..................2.240 mg
.....
i tako dalje...
Nabrojano je 18 aminokiselina koje se i u koliko mg nalaze u merici.
Kada sam prvi put kupio Whey gledao sta gde pise.
Slabo sam se razumeo u suplemente i izmedju npr. Universal Ultra Whey Pro, Opimum Gold Whey, Biotechovog Whey-a i pomenutog Prolaba i jos gomile odlucio sam se za Prolab, i to iz prostog razloga sto je najbolje deklarisana roba u moru ostalih...
Da ne tupim k*rac vise, poenta price je da uvek, pored tolikog izbora, rekla-kazala glasina i natpisa
( kao na Universalovom Whey-u "triple whey formula" i "ultra", "pro","cross-flow ultrafiltered" i "great-tasting quality" ) TREBA CITATI User Manual, odn. Supplement Facts u ovom slucaju.
Kada sam se malo informisao skontao sam da sam kupio dobar proizvod ( Prolab Whey ) a da je Universalov bio taj koji je penio, trebalo ga je mutiti 100 godina, imao nikakav ukus i nadimao stomak ( probao sam ga kod druga ).
Hocu da kazem da kada neka ozbiljna firma napise procente, kolicine i sastav na omotu svog proizvoda, cak i aminokiseline na svom Whey-u, a drugi umesto toga napisu Ultra Mega Giga Triple..., to je samo jos jedan razlog da kupim njihov proizvod te firme.
A da li je Optimum Gold bolji od Prolabovog Whey-a... to su ipak za nas rekreativce nijanse...