Evo da ja obnovim ovu temu, na kojoj dugo vremena ništa nije pisano.
Ja već 9 meseci koristim tečni L-Carnitin, i njime sam više nego zadovoljan, jer sam izgubio 9 kila. Iako ljudi kažu da je beskorisan, moje mršavljenje je bilo postepeno ali konstantno, pri čemu sam sredio i ishranu, u meri u kojoj su mi to vreme i mogućnosti dozvoljavali.
Pošto mi se bočica L-Carnitina bliži kraju, razmišljao sam da kupim neki fat burner, pa sam u ponudi jednog lanca koji prodaje suplemente pronašao onaj koji mi po ceni odgovara, a to je
SUPER CUTS 3.
Ono što me zanima je:
1.
Da li je taj SUPER CUTS 3 isto što i ANIMAL CUTS, koji na ovim stranicama uglavnom najviše hvale?
2. Da li ga treba piti i u danima kada se ne ide u teretanu / ne vozi bicikl / nemaju fizičke aktivnosti, ili ga treba uzimati svaki dan?
3. Pročitao sam da neki fat burneri izazivaju nesanicu, a u uputstvu piše:
"preporučena upotreba: 2 tablete 3 puta dnevno, najbolje 30min pre treninga i pre spavanja", odakle proizilazi da ne utiče na spavanje. Ionako patim od nesanice, pa ne bih voleo da se to noćno mučenje pogorša.
4. Dole ću okačiti njegov sastav, ukoliko to nekome bude značilo, napominjem da nisam profesionalac, već običan rekreativac, i da budem iskren, nemam strpljenja da se sa L-Carnitinom tih preostalih nekoliko kilograma tope još 9 meseci, već bih hteo nešto brže, uz prilagođavanje ishrane i vežbanja u najvećoj mogućoj meri. Blagodarim na eventualnim odgovorima!
Sastav na 2 tablete Količina
Vitamin B6 (kao piroksin HCl) 40 mg
Kalcijum (kao kalcijum sulfat) 150 mg
Hrom (kao hrom proteinat) 15 ug
L-Karnitin 600 mg
Lecitin 500 mg
Holin (kao holin bitartrat) 500 mg
Inozitol 500 mg
L-Metionin 200 mg
Linoleinska kiselina 100 mg
Oleinska kiselina 50 mg
Ekstrakt Taraxacum (maslačak) 250 mg