Gledam ponovo ove starije reply-e na ovu temu, ja sam nedavno na YouTube gledao snimke i ove ali i privatne, od pre 5-10 godina sa treninga AntiTeroristicke Satnije gde Mirko Filipovic krene da maltretira kolegu sa treninga, prvo ga psuje a onda mu zalepi samar, a onda ovaj ode do svlacionice i vrati se sa pistoljem. U klipu se cuje i pucanj i ne vidim jedan razlog da posumnjam da nije autentican snimak. Iz velikog broja intervjua sa Mirkom Filipovicem van sportskih sala i van treninga koje sam gledao stekao sam utisak da je on najobicniji naduveni nadmeni ulicar koji ima jako puno mozga i vrhunski sportski talenat, talenat svetskog nivoa, ali ipak ostaje inteligentni ulicar onog ranga u koji spada Tyson ,mada dosta kulturniji i mirniji. Cak mislim da je on u srednjoj skoli radio kao izbacivac zbog svoje snage i vestine (sa 15 godina, u Vinkovcima) - bas kao Tyson, i da su ga u tom periodu snimili treneri kik-boksa kao perspektivnog coveka i dali mu stipendiju da ne mora da radi vec da ide 2puta dnevno na treninge.
Meni je samo zao sto najjaci covek sa Balkana nije neki miran i ok covek, neki inzenjer tip Vuka Rasovica ili Miroslava Pipera vec naduveni sadista koji misli da je uhvatio Svetog Petra za bradu. Pa kada je pocinjao sa UFCom Filipovic je isao po hotelu gde je bio sa kantom vode i polivao Hrvate koji mu otvore vrata svoje sobe, ko nije hteo da otvori - dobije kasnije celu kantu vode, sto je i glupo i nezrelo i pokazuje da je sklon izivljavanju i nesportskom ponasanju