Ne pratim intezivno kosarku vec nekoliko godina, nazalost i ovo prvenstvo koje bi i imao zelju da gledam ne pratim najbolje jer sam pretrpan poslom.
Ipak vidim kritikujete ucesce srpskih klubova u Jadranskoj ligi, mozda to i ima logike, mada meni je logicnije da iz vise utakmica, vise igraca dobije priliku da igra, a utakmice su ono sto svakako mladim igracima i treba....
Dalje nijesam bas siguran da je ta Jadranska liga osrednja, ne kazem da je Grcka, Italijanska, ili Spanska, ali realno najbolji srpski klubovi igraju medjusobno a jos i sa najboljim hrvatskim, slovenackim etc...
Meni to i ne izgleda tako lose. Mada kao sto rekoh mozda i grijesim, nijesam upucen u kosarku zadnjih godina kako sam to bio nekada.
Sto se tice mladih, i njihovog ne napretka zbog velikog broja utakmica to tek, po meni, nema veze... A evo po meni i zasto...
Veliki klubovi su uvijek igrace koji su bili pri prvom timu, ali nijesu bili top 5-7 igraca redovno registrovali iste te mladice da igraju na dvojnu registraciju za nize lige, bas da bi dobili priliku da igraju sto vise. Mnogi bi svoje kompletne sastave kadetskog i juniorskog uzrasta sa svojim trenerima registrovali u Srpskoj I ili II ligi, na primjer. A tako nesto slicno je bilo i u CG, Hrvatskoj etc.... E sad umjesto sto bi igrali neku beton ligu, imaju priliku da probaju parket u Jazinama, Ljubljani ili dje drugo, sto je mislim bolja varijanta nego li igranje po nekim skolskim salama...
Mada eto nebih ni rekao da Milicicu recimo smeta Jadranska liga da odigra malo bolje :lol: :lol: :lol:
Sve u svemu koliko sam uspio da ispratim zalomilo im se mnogo toga, malo sudjenje, malo neki ne prepametni lideri u timu, malo selektor, pa je ispao rezultat bas los, ali mozda je i bolje tako nego da su bili 5. jer bi se reklo nije tako lose, a ovako ce vjerovatno morati da preduzmu neke ozbiljnije korake da vrate staru slavu srpskog basketa!
A da, sto se tice Slavnica.... Srbija ima fenomenalne trenere koji haraju Evropom godinama, tako da sigurno imaju i bolji izbor u tom dijelu, e sad koliko su ti ljudi zainteresovani za takvo sto je veliko pitanje.
Eto malo iz mog, mozda pomalo neobavjestenog ugla, ali ugla jednog biveg kosarkasa sa mnogo utakmica u svojim nogama. ;-)