nedeljama u bolnici samo zbog operacije ginekomastije??Jesi siguran da nije jos nesto bilo u pitanju?
Da, evo sad cu da ispricam celu pricu, cisto da neko zna kako to otprilike izgleda, ili bar kako je bilo kod mene.
Primljen sam u bolnicu u petak. Operisan sam u nedelju ujutru pod potpunom anestezijom.
Kada sam se prvi put probudio posle operacije, imao sam zamucen vid nekih 15tak minuta zbog anestezije. Bolovi su bili dosta jaki, suze su mi krenule kad sam slucajno stegao grudi. Celu nedelju sam proveo u sok sobi.
U ponedeljak ujutru, pokusavam da ustanem iz kreveta da bi presao u svoju sobu, uz pomoc sestara.
Cim sam se uspravio, pomutilo mi se u glavi, i vracen sam u lezeci polozaj.
Jako bitna stvar je da su mi stavljeni DRENOVI, desno od bradavica. Drenove su mi cinili bukvalno 2 sprica, po jedan sa obe strane, pricvrseni na cevi kroz koje je isla krv iz grudi u spric.
Znaci, jos 2 rupe na grudima. U razgovoru sa ostalim ljudima, primetio sam da ih oni nisu imali.
Bolovi nisu popustali narednih para dana, eventalno nesto malo. Da ne pominjem koja mi je muka bila da ustajem iz kreveta, da idem u toalet...
Proslo je i nedelju dana, bolovi su i dalje dosta jaki.
Tek posle nekih nedelju dana, pocinjem lagano da setam. Videvsi ovo, hirurg preporucuje (naredjuje) ostanak.
Svakog jutra je hirurg bio u viziti (obilasku pacijenata). Meni su se drenovi konstantno punili krvlju!
E sad, ja stvarno ne znam koliko mililitara ima u spricu, znam samo da su se oba punila do vrha vise puta dnevno.
Posle 2 nedelje, bolovi su bili laksi, setao sam oko bolnice, peo se po bolnici...
Ali, zbog toga sto su drenovi i dalje punili hirurg (i dalje) mene zadrava u bolnici.
Ubrzo posle toga, meni se formiraju hematomi na obe strane.
To je dovelo do stiskanja rane od strane hirurga da bi se izbacila krv. Opet veoma jaki bolovi, ovog puta zbog pritiska.
Zbog hematoma, ostajem jos para dana na hirurgiji. Proslo je vise od 3 nedelje, i konacno sam pusten kuci, uz obavezu da dolazim par puta dnevno radi praznjenje sprica (sto inace nije neka nauka, al dobro, sestre moraju da rade svoj posao).
Levi dren se vise nije punio uopste, al je desni nastavio, vise puta dnevno. A vec je proslo 4 nedelje od operacije!!!
Posle vise od MESEC dana ja dolazim na kontrolu gde dok konstatuje da i dalje IMAM HEMATOM, ali se drenovi VADE!
Znaci, zatvara se rana gde je krv i dalje tekla!
Dobio sam instrukcije da mazem kreme i masiram podrucje da sam razbijem hematom, sto je rezultiralo daljim bolovima zbog pritiska na operisano podrucje.
Rezultati su sledeci: neka 4 meseca nisam mogao da treniram zbog bolova, koliko god oni manji bili kako je vreme teklo.
Bradavice i dalje izgledaju pufnaste, u smislu da ta koze i dalje visi i izgleda kao da je gino, samo jednostavno to podrucje nije ispunjeno "lopticom".
Dobio sam 2 odvratna oziljka blize rukama od drenova.
Oziljci od same operacije koji su odmah ispod bradavise se maltene ne vide, i to je jedina dobra stvar (ova stvar se ionako podrazumeva, al ajde).
Neverovatno lose sam prosao, da ne pominjem veze koje su potegnute da bi mogao to kao punoletnik da operisem za dzabe, jer pare za privatnu kliniku nemam.
I dan danas razmisljam da li nesto dalje da radim, iako ne znam dal moze ista da se popravi. Pare se u medjuvremenu stede za eventualne korekcije.
Eto, malo sam oduzio, al onom ko je imao ili ima ginekomastiju ovo moze da pomogne. Pogotovo sto je to teska psiholoska barijera takodje.