Hrvatski borac vrlo ozbiljno priprema se za nastavak karijere
Uragan kod Mirka Filipovića
Autor Dražen Brajdić Šokantan travanjski poraz od
Gonzage najjačeg Hrvata potaknuo je na novi polet.
Mirko Filipović želi odraditi svoj ugovor s UFC-om tako da njegovi poslodavci nikad ne požale što su ga za šest borba platili 2,4 milijuna USD. Cro Copu su preostale još četiri borbe, a prva od njih je ona 8. rujna u Engleskoj protiv Francuza Chiecka Konga.
Da je hrvatski gladijator shvatio svog suparnika iznimno ozbiljno govore i suvježbači koji će tijekom kolovoza s njim trenirati. U Zagreb dolazi nitko drugi doli dvostruki svjetski prvak u K-1
Remy Bonjasky, s njim u društvu i odličan "stand-up" borac
Gilbert Iyvel, a s njima nekada veliki majstor tajlandskog boksa, legendarni
Ivan Hippolyte.
Odlučio sam više vježbati borbu u stojećem stavu, u omjeru 80:20 posto. Meni je važno da se obranim od rušenja, u parteru sam sada dovoljno dobar, a zbog borbe u parteru morao sam zapostaviti tajlandski boks. No, zato mi u goste dolazi najbolji borac današnjice - ističe Filipović.
Cro Copu stiže i čovjek koji zna kako s
Kongom (Yyvel) jer ga je prije tri godine nokautirao. Kako je sada Kongo puno bolji borac nego tada, specijalist za borbu u stojećem stavu, tu je Bonjasky, velemajstor u korištenju koljena i udarcima nogom. Novost u Mirkovu trenažnom životu bit će i kavez koji će mu početkom sljedećeg tjedna, napravljen po posebnim mjerama, dostaviti ljudi iz UFC-a.
-
Kavez će biti nešto manji od originalnog, jer onakav ne stane u moju dvoranu, no bit će osmerokutan. Kako ništa ne bih prepustio slučaju, moram ubuduće trenirati u kavezu jer to nije isto što i ring - objašnjava Mirko.
Izvor:
www.vecernji.hr