a koji kreatin piješ,na labradi kažu da se ne treba više od 10g dnevno,ne znam zašto
Evo tog kreatina.
Citat: Lacika1991 Jul 29, 2009, 11:05:59 pre podnea koji kreatin piješ,na labradi kažu da se ne treba više od 10g dnevno,ne znam zaštoPijem creatin monohidrat od firme OPTIMUM NUTRITION.(evo i slike u prilogu).Ma da,pa i za glutamin i BCAA kazu kao ne treba vise od 10 grama dnevno,a stvarnost je nesto sasvim drugo.Pusti ti te tamo sto rade u tim radnjama gde prodaju suplemente,oni su ko navijeni,pricaju sve jedno isto,tj,neku njihovu teoriju a praksa je nesto sasvim drugo.
Citat: grckibog Jul 29, 2009, 11:52:17 pre podneEvo tog kreatina.Citat: grckibog Jul 29, 2009, 11:50:44 pre podneCitat: Lacika1991 Jul 29, 2009, 11:05:59 pre podnea koji kreatin piješ,na labradi kažu da se ne treba više od 10g dnevno,ne znam zaštoPijem creatin monohidrat od firme OPTIMUM NUTRITION.(evo i slike u prilogu).Ma da,pa i za glutamin i BCAA kazu kao ne treba vise od 10 grama dnevno,a stvarnost je nesto sasvim drugo.Pusti ti te tamo sto rade u tim radnjama gde prodaju suplemente,oni su ko navijeni,pricaju sve jedno isto,tj,neku njihovu teoriju a praksa je nesto sasvim drugo. ma ne na samoj kutiji od labrade piše ne uzimati više od 10g dnevno
bolje bez punjenja i smanji gramazu kreatina...mnogo ti je to ajde da ubacim i ovde lepo objasnjen teksticdovoljno ti je 3g kreatina pre trening i 3g kreatina posle treninga sa 5glutamina i pre i posle treninga..tako kreatin nece vuci vodu ispod koze.kreatin bolje deluje kada se doza ovako podeli na dva dela,pola pred trening pola posle treninga i u principu ne treba da se uzima duze od 6 nedelja sa 2-4 nedelje pauze.nije rec o tome da je kreatin stetan nego sa pravljenjem pauze obnavlja i poboljsava sposobnost tela da samostalno sintetizuje i da iskoriscava kreatin,takodje vecina vezbaca pogresno koristi kreatin ,pre svega zato sto uzimaju znatno vise nego sto njihovi misici mogu da apsorbuju,video sam mnoge vezbace koji nemaju ni 80kg ciste misicne mase a uzimaju 10-15g kreatina dnevno-znatno vise nego sto im realno treba.a sve ono sto se ne apsorbuje ide u mokracu ili se zadrzava u medjuceliskom prostoru to jest ispod koze! otuda se i stvorila fama da kreatin vuce vodu -ustvari to je tacno ali samo ako uzimate vise nego sto vam muskulatura moze da apsorbuje .ako uzmete onoliko koliko treba i podrazumevajuci se da imate zdravu i normalnu transportnu funkciju ,sav kreatin ce se ugraditi u misice i nece vuci vodu ispod koze...glutamin je amino kiselina koja brzo regenerise telo i osim toga vuce vodu u misic a izvlaci je ispod koze .glutamin daje vecu pumpu i u kombinaciji sa kreatinom podrzava cistu misicnu masu koju dobijes bez telesnih masti-tako da malo duze traje ali to je masa kvalitetom a ne kvantitetom.Pise:GORAN NIKOLIC-apsolutni prvak drzave u body buildingu 2003 i 2005IZVOR;MAXX-broj7/80
pa da, jedino zbog toga sto je kofein diurektik...al da utjece na djelovanje kreatina na performanse ne znam.
Dobio sam 300g creatina monohydrate pure micronized, firma je valjda API. Iako mu rok istice u novembru, pun je grudvica/grumuljica. Znam da ste vec pisali da vlaga "ubija kreatin" i da je verovatno da mogu da ga pijem za dzabe, ali koliko se secam to je bio slucaj kada je istekao rok. Da li je i mom slucaju isto? Inace nikad nisam koristio nikakve suplemente. Da li da probam sa ovim ili da sacekam neku kintu da kupim "svez" kreatin i neke proteincice? Hvala