Imam jednu pricu.. nisam zelio da je pominjem jer sam to davno cuo od prijatelja i jer nisam htio da budem dosadan jer je ovakvih prica mali milion.. ali maloprije smo nekako stigli do price o kreatinu i momak je zapeo za svoju teoriju koju je cuo od profesorice hemije u srednjoj skoli (gimnazija).. dakle momak je prije trenirao (prije 2-3 godine, vise ne trenira) i malo se ˝zanimao˝ za kreatin i ostale preparate (a ja tvrdim da mu je znanje cista nula pa on nek se ljuti koliko hoce)..
Naime.. on vjeruje svojoj profesorici iz srednje skole koja ga je ucila hemiju sljedece dvije stvari:
- kreatin u prahu ne valja, nije zdrav, i sto je najgore od svega povecava srce jer je i srce misic pa i on raste kako treniramo (ali samo kada uzimamo kreatin) i tako nastaju problemi sa srcem i mozes dobiti srcani udar itd itd..
- prirodni kreatin se dobija kada u mixer pomijesamo mlijeko, banane i jaja i kada sve to lijepo izmiksamo.
Ja sam momku par puta pokusao da objasnim neke stvari.. jednostavno na kraju je ispalo da ne vjeruje meni i da mi nikada nece vjerovati nego da ce vjerovati profesorici koja je zavrsila fakultet za to.. i on i dalje tvrdi (tj. u zabludi je) da je on pio kreatin kada je trenirao jer je imao obicaj da mixa te tri stvari po njenom nagovoru tj. savjetu..
Neki dan sam usao u apoteku da kupim TAURIN i starija zena koja tamo radi me je pitala A STA JE TO.. ja sam fino ponovio jer sam mislio da ne cuje dobro.. kada sam ponovio ona je ponavljala na glas taurin.. taurin.. i na kraju sa cudjenjem rekla MI TO NE NABAVLJAMO.. (u istoj apoteci sam uzeo taurin prosle godine ali je radila neka druga gospodja)..
Ako jedna gospodja koja je zavrsila farmaciju (nadam se) ne zna koje sve aminokiseline postoje ja onda ne znam u kakvom mi to svijetu zivimo..
Ja sam prijatelju pokusao preko ove price to da objasnim, ali on mi ne vjeruje i dalje. I mislim da nema dalje koristi da ga ubjedjujem.
Molim vas napisite par komentara samo da tom prijatelju proslijedim link ove teme i da se bar malo smirim..