Evo sad sam tražio na forumu o varijacijama UH.
Ovo je vrh, vrhova
!!! Ja sam izbegavao maximalno UH možda zato i stagnitram sa kilogramima (sigurno) a osećam se bezvoljno.
Mislio sam da radim varijacije tako što 1dan pojedem 60gr integralnog tosta, sutra dan 40gr istog, prekosutra 20gr pa u krug...
Sad ustvari vidim da je to premalo UH.
Koliko grama UH treba da zadovolji moj maximalni dan sa UH, koliko grama na moju težinu od 87kg (definicija)?
I koji sistem 300gr, 150gr, 75gr, 0gr, 75gr, 150gr,300gr ili neki drugi?
Proteini će mi biti uvek negde oko 2,5gr po kilogramu svaki dan.
U ukupne proteine računam i one iz skrobastih namirnica (krompira, pirinča...)?
E sad od skrobastih UH koji su mi na raspolaganju i koje mogu da jedem su:
Krompir u 100gr u suvoj materiji (20.3gr UH)
Krompir mladi u 100gr u suvoj materiji (17,1gr UH)
Pirinač beli u 100gr u suvoj materiji (78gr UH)
Testenina u 100gr u suvoj materiji (76.6gr UH)
Hleb beli u 100gr u suvoj materiji (43gr UH)
Hleb integralni u 100gr u suvoj materiji (39gr UH)
Ovsene pahuljice u 100gr u suvoj materiji (72.8gr UH)
Cornflakes u 100gr u suvoj materiji (77gr UH)
Pasulj u 100gr u suvoj materiji (42.7gr UH)
Tabela hranjivih vrednosti namirnica iz koje sam izvadio podatke je iz Pansporta, prepostavljam da UH prosti su skrobni?
Šta od ovoga smem da jedem, prepostavljam da bi beli hleb trebao da izbacim...šta još?
E da, jel smem da spremam jela sa belim brašnom kad mi je dan skrobastih UH? (predpostavljam da ne ali da pitam)
Skrobaste ne smem da jedem posle 17h a vlaknaste mogu kad hoću i koliko hoću bez obzira dal sam na 0gr UH ili 150gr UH ?
Obradovaćete me PUNO, PUNO ako smem većinu od ovoga.
Kad bi mi bio dan npr sa 150gr skrobastih UH, spremio bi ili 750gr krompira (suve mere) ili 200gr pirinča (suve mere) i to razdelio na period od posle PWM-a do 17h.
Dnevno bi jeo jednu eventualno 2 vrste skrobnih UH, jel OK.?
Skrobaste znači jedem posle PWM 30min sa proteinima, pa sve do 17h?
Posle odgovora na ovaj post sam ubeđen da će krenuti na bolje, kg će ići na dole 101%.