....sudjenje je uglavnom bilo korektno izuzev kategorije gde je na sraman nacin pobedio pedja milosevic iz jagodine iako ga je neki bugarin razbio po svim parametrima-mase,oblika,definicije..i ja sam se jadno i sramno osecao,mogu misliti taj bugarin..a nas pedja dize obe ruke u vazduh-velika pobeda..sramota.....
E pa ivane moram da te razuverim u ovo tvoje misljenje. Ne zbog toga sto je Pedja Milosevic iz Jagodine moj trening partner ili guru, svejedno, vec zbog toga sto si verovatno gledao takmicenje sa tribina ili iz daljine pa nisi mogao da sagledas sve detalje u vezi ova dva takmicara.
Na prvi pogled sam i ja pomislio da ce bugarin da razbije naseg Pedju, jer je u mnogim elementima delovao veci i masivniji. Ali kada sam se priblizio do sudija da bi napravio par fotografija, onda sam shvatio da je bugarin veci, ali da je pedja definisaniji. Naposletku kao sto rece Pedja Extreme, od 7 sudija, samo dvojica su bili iz Srbije, prema tome, tesko se moze reci da je uopste bilo ikakvih namestaljki u bilo kojoj kategoriji.
Naposletku po meni iako je bilo namestaljki za nase takmicare, nemoj da te bude sramota, to se cesto dogadja sa zemljama koje su domacini. Prosle godine u Atini na 14. Balkanskom prvenstvu, kada su organizatori videli da Srbi odnose pobedu za pobedom u skoro svim kategorijama, cak nisu ni davali pehare za osvojena prva mesta nasim takmicarima (ako mi ne verujes pitaj bilo kog ko se takmicio tamo). Zar to nije sramota od organizatora, tk. Grcke, da pobednici dobijaju samo medalje i diplome a da pehari ostanu sa strane i da se ne daju nikome osim takmicaru (Grku) koji je pobedio u apsolutnoj kategoriji. Prava sramota, od nasih prijatelja Grka...
No dobro, vratimo se na pocetak ovog posta u vezi Pedje Milosevica i onog Bugarina. Ne zelim da ispadne da ga branim, cak sam u prvi mah pomislio isto sto i ti. Kasnije kada sam analizirao fotografije i video koji sam napravio, shvatio sam da je bugarin veci, a Pedja izdefinisaniji. Obrati paznju na Pedjine trbusnjake, noge, triceps, dok sa druge strane bugarin ima veca ramena, biceps.... Na video snimku se jos detaljnije primecje. No dobro proceni sam: