Cao!
Ja sam ovde novi.
Jako sam srecan sto sam nasao forum na ovu temu jer sam mislio da tako nesto kod nas vise ne postoji (davno je bio jedan).
Inace, treniram jedno 8-9 godina, imao sam za to vreme jednu veliku pauzu zbog povrede ramena, povredjivao sam pored toga sve i svasta, sav sam izlomljen, sve me boli ali nema veze, vazno je da se trenira.
Poslednja dva meseca nisam trenirao zbog obaveza a i nesto me je zglob na ruci boleo... Inace, imam 188cm i minimum 95kg ako ne sada i vise jer sam se u poslednje vreme dosta ugojio. Svojevremeno sam mogao da izbacim najvise 120kg iz benca. Posle povrede radim sa daleko manjim tezinama a nemam vise ni takve ambicije. Nikada nista nisam uzimao. Znam da nikada nisam bio jak ali sam VEOMA revnostan (da ne kazem (pre)opterecen) sto se tice hrane a uvek sam bio zadovoljan svojim izgledom. Krupan sam, veliki i imam dosta masnoce i sala ali jednostavno mi se svidja tako, takve sam gradje i tako sam navikao... volim da budem veliki i krupan.
Ipak, konacno sam resio da se bacim na "dijetu" ... zasto kazem sa znacima navoda, zato sto ne zelim da gladujem vec zelim da jedem, da ne budem gladan ali da opet mrsavim... onako, polako, da skinem do 10kg do leta... evo kako sam ja to zamislio...
Zelim da izbacim slatkise potpuno (dosta ih jedem), da ne jedem beli hleb, da trcim, vozim biciklu, plivam, razbijam se od treninga i da bijem puno vise vode (slabo je pijem). Kapirate, zelim da gradim misicnu masu ali da sa druge strane topim masne naslage. Naravno, imam puno drugih obaveza u zivotu tako da imajte u vidu da mi teretana nije zivot vec samo nesto sto mnogo volim i bez cega ne mogu. Znaci, zelim da i dalje radim sa maksimalnim tezinama koje mogu da podignem, necu da radim za definiciju, zelim samo da malo smrsam a mozda ce definicija doci sama po sebi. Doduse, smesno se reci definicija kada sam ja u pitanju, po meni ili se rodis sa tim ili ne, mislim imam ortake koji su se rodili sa trbusnjacima... ja bih morao da smrsam jedno 20 kila da bi mi se eventualno videla neka plocica a to mi ne pada na pamet... Mislim da mrsavljenje ne znaci automatski i gubljenje misicne mase. U tu svrhu, zelim da kupim WHEY protein, znaci kapiram da moram da pojacam unos proteina zbog nazovi dijete. Da ga pijem najvise dva puta dnevno, znaci u varijanti 2x30gr. I to mi je skupo ali ajde, hocu zaista da napredujem ovoga puta. Mislite li da je to moguce? Da mrsavim a da nabijam misicnu masu? Ako ne smrsam toliko, nema veze...
Dalje... zanima me sta mislite o mojim navikama... ja uvek, apsolutno uvek pojedem bananu ODMAH posle treninga... to je zato sto UH moraju da se unesu neposredno posle... tek kasnije unosim proteine... inace, pijen bas mnogo mleka i jogurta i ne znam kako ce se to odraziti na ovo sto zelim da uradim s' obzirom na visok procenat masti u tim namirnicama.
Citam ovde da gomila ljudi pije dekstrozu. Ja sam je pio jedno vreme kada sam uzimao kreatin (samo jednom, bez efekta - ali to je neka druga prica) a pio sam je iovako, bez njega, i cinilo mi se da je strasno slatka i da goji. Zato pitam, da li je bolje da pijem dekstrozu posle treninga umesto sto jedem bananu? Ona verovatno brze da ode u krv...
I na kraju, kreatin. Ima li smisla uzimati kreatin za vreme ove nazovi dijete? On privlaci vodu tako da ne znam koliko je to pametno ali ipak da pitam...
Eto, to bi bilo to za sada, ceracemo se jos...
`
Koji WHEY da kupim i gde ima, sto povoljnije? Dajem do 50e.
P.S. Iz kojih namirnica uopste da crpim proteine u ovoj situaciji, zaista ne znam vise? Ranije sam uzimao belance u prahu i to je bila jedna fenomenalna stvar. Sada toga vise, na zalost, nema.
Da li mogu da jedem beli pirinac kuvan na vodi? Koji je njegov sastav? Da li je to sam UH ? Prosti?