Ljudi pa kako moze trening za definiciju i masu biti isti?
-Velike tezine sa manjim brojem ponavljanja ostecuju misic da jedan nacin. U narednom periodu organizam pokusava da se bori protiv toga i ugradjuje vise proteina u te misice koji su bili optereceni i tako misic raste. Vise godisnje eksperimentisanje je pokazalo da se sa 2,3 ponavljanja dobija najvise snage; kad se radi 6-8, sa tezinama oko 70 posto od maksimalne, tada organizam reaguje na nacin koji rezultira najvecim misicima(mozda ne najjacim, ali najvecim)
-Kada se radi sa manjim tezinama, ali veci broj ponavljanja, misici se ostecuju na drugaciji nacin. Tada misic postaje izdrzljiviji tj. povecava se endurnost. To rezultira lepse oblikovanim misicima. Druga stvar, kada se radi veliki broj ponavljanja sa malom pauzom, ubrzava se puls, podize se temperatura tela, trosi se vise energiji sto znaci veci utrosak kalorija.
...............OVO SE SVE PRIMENJIVALU U VREME ARNOLDA I FRNACA...NE AKZEM DA NIJE RADILO....ALI.......
te studije koje si ti anveo su zasnovane na terijma starim 100 godina..dobr nije 100 ali je dosta staro..i sto je najbitnije..NAPUSTENO....
cemu odbojnsot prema novim naucinim dostignucima.
?....ja to samo smatram da se pravdaju oni kojim nemaju jaja da stegnu do akrja pa udhu u gym i rade bench sa 2-6 ponavlanja da bi impresionirali sve oko sebe i naravno utrosak energije je mnogo manji..citaj..lensitne....
ne kazem da nema ni dan danas sledbenika tih progarama sa velikim uspehom...zasto da ne...ali ako milion ljuid vezba na nacin koji su primereni novim principima....i sto je najvaznije...TAJ SISTEM I TI PRINCIPI DAJU REZULTATE..ja ne vidim.ama bas ni jedan razlog cemu onda otpor prema necem tako dobrom?
??
ja ti mogu dati i prmer iz licnog iskustva...dok sam kao budla radio noge u cucnjevima sa 6 popnavljama imao sam samo jednu stvar od toga....ISPOVREDJIVAO SAM KOLENA...od kada sam napustio taj gluopi sistem i poceo noge da vezbam sa totalno durgaicjim pristupom nego do tada...moras da priznas da su rezulatati mnogo vidljiviji..sto se tice mase i kvalitetata....
a uostalom...ko e god trazio do mene savet po ovom principu vezbanja..ja sam ga i dao..i ljudi su zadovljni cak sto vise..pre-zadovljni sa napredkom koji su uradili......a....a......a.....uglavnom su svi radili sistem
serija zagrevanja...
1serija..10 poanvlanja
2 serija 8
3 serija 6
4 serija 4..............i an sta vovo lici..
...ja bi ovako mogao da treniram po ceo dan is vaki dan i svaki misic.....4 ponavaljnja u seriji?
?
gle urose...ako nisi pokusao..probaj da promenis pristup trebningu...ako si zadovljan sa rezultatima sa tbvojim ancinom treniramnja....probaj da promenis...sve sto mozes da izgubis je 4 nedlje..nsita vise....a rezultate ces pobosljati sigurno..