e pa pošto je Markoni bivši fudbaler i imao je teških posledica zbog ne znanja fudbalskih trenera , a sada se bavi (amaterski i teorijski) bidibildingom , da nešto kaže
naši fudbalski treneri jedva imaju završenu sreednju školu , jer većina fudbalera misli da im škola ne treba (čega sam se naslušao od mojih saigrača , ma ne bi mi verovali) , pa kada vide da im igračka karijera ne ide oni upišu trenersku školu . A u toj trenerskoj školi em što su im neki ispiti 50 strana em što ih puštaju da polažu ispite da ništa ne znaju (moji drugovi su završili to čudo) .
Evo malo ličnih trauma sa kondicionih treninga , zamislite trening na kome radite 100 puta 100 metara bez pauze :twisted: i taj trening sam radio jop dok sam bio u srednjoj školi :twisted:
Razlog zašto sam napustio fudbal je prouzrokovana ne znanjem trenera , 99 godine sam počeo malo da izučavam načine fizičke pripreme i smislio za mene idealan trening , koji se ne radi sa tegovima , i u tako sam bio fizički spreman kada sam došao na pripreme da doktori nisu mogli da veruju koliki mi je puls u mirovanju i kako se brzo organizam oporavi od većek napora , da sam bio malo pametniji i otišao u Partizan ili Zvezdu sada bi igrao makar prvu ligu , ali debil od trenera kome sam ja objasnio da sam ja već u idealnoj fizičkoj spremi i pokazao mu parametre koje su mi doktori dali (kad bi on znao šta je puls ) ali on kada je video da sam tako spreman za inat mi udari neke manijačke treninge i nakon toga meni ode mišić
:twisted: , i tada sam uvideo na kom su oni intelektualnom nivou i koji je njihov nivo znanja batalio fudbal nakon operacije
moj način fizičke pripreme se sastojao od raznih vežbi snage (raznih vrsta snage) i jednom nedeljno trčanja , malo laganog i par šprinteva a posle sa matorcima fudbal .
Evo da navedem primer igrača američkog fudbala , poznati trener Joe DeFranko u svom westside treningu u sedmici ima 4 treninga od kojih se dva max effort treninga dva repetition treninga a ostalim danima se radi ili na trčanju ili na sportskoj tehnici .
Po meni najbolja vežba za snagu sportista koji se bave sporovima u kojoj se zahteva fizička izdržljivost je Farmers walk , a dobra je i deadlift walk
drafter preporučujem ti da pogledaš ova dva treninga :
Westside for skiny bastard
GBC (german body composit)
da ja ne bi prepričavao