Imao bih nekoliko pitanja u vezi svog problema.Naime, imam 19 godina, visok sam 198, a imam samo 70 kg. Trenirao sam odbojku do novembra 2005. kada sam imao oko 67-68 kg. U januaru 2005. i martu 2005. "popio" sam dve kutije(od 4.5 kg) Mass-a i Mass 20 (Scitec nutrition) ali mi se tezina nije znatno povecala( 1-2 kg). Za vreme korscenja ovih preparata nisam trenirao u teretani, a pravilno sam ih koristio (bar po savetu prodavca). Tada mi je receno da probam sa stimulatorima hormona, na koje ne pomisljam. Jedem 3-4 puta dnevno u optimalnim kolicinama (ne jedem malo). Mozete li mi dati neke savete u vezi suplemenata i programa za vezbanje u teretani, jer nisam siguran u znanje tzv. bodibidera sa kojima sam mogao da razgovaram?
..ivane dobro dosao na forum
kao sto sale kaze..od dotatka bi trebalo da uzmes neki dobar wehey,kretin,glutamin i dextrozu i krenes sa pravilnim radom u teretani..
sto se tice hrane...tu moras da se opredelis za veliki unos cal u toku dan jer koliko ividm iz tvojih marea jako si visok i imas bar pretpostavljam cak sam i sugruan u tio veoma brz metabolziam,tako da ti je potrebno mnogo kalorija...naravno dobrih ne smeca..
izvori riba,crveno meso,belio meso,jaja,sirevi i neki mlecni prozivdi su izvrstan izvor belancevina..
krompir,pirinac ,crni hleb i sve vrste salata su ono sto se treba da se nadje u tvom dnevnom meniju..
pokusaj da unosis bar 6 grma UH po kilogramu telesne tezine jel to je ono sto ti treba...
za sada ce biti dovolja unos i od 3 gr proteina po kg tezine..
s obizrom da je kod tebe obrnuta situcija nego recimo kod nekoga drugog sa drugim cilje onda ti ni ovo nece biti problem jer je uemsto 6 gr proteina 6 gr UH mnogo jeftinija opcija...
ako nesto treba..tu smo,,pogtovo oko treninga itd....