Novembar 28, 2024, 06:38:41 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.388 poruka u 18.768 tema - 20.980 članova - Poslednji član: mc1212
X3MShop banner

Autor Tema: Dijeta/teretana  (Pročitano 9197 puta)

Van mreže JUZNIFRONT

• Član
  • *
Dijeta/teretana
« poslato: Januar 30, 2006, 12:18:58 pre podne »
Pozdrav svima posto sam novi clan vaseg foruma !
Imam problem sa jednom stvari koju nisam uspeo naci kopajuci po forumima.
Ovako stoje stvari.Skupio sam volje da moju kilazu koja se povecala na 106-107 kilograma svakako smanjim i da sve to ispratim sa vezbanjem u teretani.Imam 30 godina i visok sam 189 cm.
Puno korisnih stvari sam nasao listajuci forum,sada mi je svakako jasnije sta je to  kvalitetan unos hrane,a to je svakako veoma bitno.Nisam obracao nikada paznju na ishranu i odkada to radim super se osecam.
Jasno mi je takodje da je za skidanje kilaze neophodan aerobni trening koji takodje upraznjavam,u kombinaciji sa teretanom, i uz ok ishranu to bi bilo to.Medjutim moj jedini cilj svakako nije da samo skinem par kilograma,vec i da ostatak pravilno rasporedim.
Nije mi jasno sledece,mada sam pratio neka izracunavanja i tabele.
Koliki bi mi dnevni unos kalorija bio potreban u ovom peridu ?
Sta koristiti od suplemenata,kada su iskustva i razmisljanja toliko podeljena ?
... preporucena mi je komb Animal cut i L-carnitin valjda...
Dali koristiti nesto od proteina,i sta ?
Sta bi mi jos preporucili za ovaj period ?
Sve ovo pitam jer sam uglavnom nailazio na jelovnike koji su za dobijanje mase,i rad sa tezinom.
Kako uskladiti sve ?
Svestan sam da su pitanja laicka,ali od necega se mora poceti.
Imam ih jos milion verovatno,ali svakako bih da iskoristim ovaj trenutak dobre volje da promenim ruzne navike,nadam se iz proslog zivota  :lol:
Hvala unapred !

Van mreže dadochicago

• Middleweight Member
Re: Dijeta/teretana
« Odgovor #1 poslato: Januar 30, 2006, 12:51:42 pre podne »
Citat: JUZNIFRONT
Pozdrav svima posto sam novi clan vaseg foruma !
Imam problem sa jednom stvari koju nisam uspeo naci kopajuci po forumima.
Ovako stoje stvari.Skupio sam volje da moju kilazu koja se povecala na 106-107 kilograma svakako smanjim i da sve to ispratim sa vezbanjem u teretani.Imam 30 godina i visok sam 189 cm.
Puno korisnih stvari sam nasao listajuci forum,sada mi je svakako jasnije sta je to  kvalitetan unos hrane,a to je svakako veoma bitno.Nisam obracao nikada paznju na ishranu i odkada to radim super se osecam.
Jasno mi je takodje da je za skidanje kilaze neophodan aerobni trening koji takodje upraznjavam,u kombinaciji sa teretanom, i uz ok ishranu to bi bilo to.Medjutim moj jedini cilj svakako nije da samo skinem par kilograma,vec i da ostatak pravilno rasporedim.
Nije mi jasno sledece,mada sam pratio neka izracunavanja i tabele.
Koliki bi mi dnevni unos kalorija bio potreban u ovom peridu ?
Sta koristiti od suplemenata,kada su iskustva i razmisljanja toliko podeljena ?
... preporucena mi je komb Animal cut i L-carnitin valjda...
Dali koristiti nesto od proteina,i sta ?
Sta bi mi jos preporucili za ovaj period ?
Sve ovo pitam jer sam uglavnom nailazio na jelovnike koji su za dobijanje mase,i rad sa tezinom.
Kako uskladiti sve ?
Svestan sam da su pitanja laicka,ali od necega se mora poceti.
Imam ih jos milion verovatno,ali svakako bih da iskoristim ovaj trenutak dobre volje da promenim ruzne navike,nadam se iz proslog zivota  :lol:
Hvala unapred !

Kao prvo ne zna sta tije pravi gol bodybuilding ili samo da smanjis kilazu i da dodzes u dobru fizicku formu
Ako ti je prvi ond za pocetak sa ishranom bi poceo
Unosi 4-5 ravnomernih obroka dnevno kojih bi rasporedio sa 40-30-30
Sto znaci 40%proteina 30% carbs i 30% masti
ILi po tvojoj tezini ne idi ispod 200-250gr proteina
Carbs uzimaj maje ali da su complex (ne secer) kao i salate obavezno uz svaki carbs ukljuci protiein tako da ti je insulin level u balancu

Ovo je samo basic za ishranu

Sto se tive treninga pokusaj da radis cardio najmanje 3-5 dana nedeljno 30-45 min kao i tegove 3-5 dana za pocenike
Tegove rasporedi po delovima tela
Dan1 mozes prsa i triceps, dan2 ledza i biceps, noge, ramena off i onada ponovo detaljnije mozese naci na forumu

Sto se tice suplimenata siguran sam da ti neko drugi od clanova moze boje pomoci oko imena
Sta bih ti ja preporucio je obacvezno Whey, izmedzu obroka i posle treninga sa dexom
Glutamine posle pre i posle treninga
Bcaa pre treninga
I neki pomocnik pri sagorevanju masti kao Charger 30 min pre Pre treninga
ili tri puta dnevno

To ti je to ukratko sta ja mislim kako bi trebao poceti
I ne boj se velike tezine (Ja se ne slazem sa tim da se rade reps 20-30 sa manjom tezinom da bi se dobila definicija)

I na kraju dobro dosao i sretno

Samo ne zaboravi ne odustaj je dosta prepreka se pojavi ......

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #2 poslato: Januar 30, 2006, 06:58:52 pre podne »
dobro dosao..evo i da se ja malo ubacim...

sto se tice ihsrane dado je poptuno u pravu..znaci zaboravi na secere itd...a od UH kunzimarj dnevno oko 4 gr po kg telesne tezine i to da ti kompletan unos uh bude do 18 h posle podne...posle tog vremena nemoj da konzumiras uh jer tada pocinje usporoavnje metabolzima i nema razloga da rizikujemo sa bilo kakvih izvorom uh...

znaci neka ti unos uh bude izov kao sto je inetgralni hleb,pirinac,krompir i sve vrste salata...

sto setice proteina..da slazem sse sa dadom...250-300 gr ce uciniti svoje..znaci..belo meso,riba od kojih ti je tunjevina najlaski izvor,jaja i nemasni sirevi-ovo su sve primer ali su naj idealniji..

sto se tice treninga....3 puta u 7 dana teretana sa rasporednjeni misicma...posle svakog rada sa tegovima 20 minuta kardio tening a u dane kada ne radis sa tegovima,onda HIT kardio trening u trjanju od 35 minuta

sto se tice suplementa koje treba da korsitis kao sagorevace, to su anravno CHARGE I ANIMAL CUTS..

eto..ao ima neki pitanjca...just shoot

Van mreže JUZNIFRONT

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 31, 2006, 09:49:01 posle podne »
Zahvaljujem se na dobrodoslici i savetima,zaista mi znace kada je sve jos uvek zapetljano za mene.
Polako ulazim u ritam ishrane i treninga,ali jos uvek me opterecuju brojke...
Dado,kazes da je Whey dobar posle treninga sa dexom,sta je dex. ?
Sta je Bcaa. ?
Cemu sluzi glukoza i gde se nabavlja ?

Pozdrav i sve najbolje !

Van mreže dadochicago

• Middleweight Member
« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2006, 10:08:49 posle podne »
Ovako dextrosa je Vrsta secera koja ti treba posle treninga sa whey proteinom da bi nadopunio potrosenu energiju da ne odovlacim

Drugo Bcaa  su vrsta amino kiselina koje bi trebao uzimati pre i eventualno posle trening da sacuvao misicnu masu a koristio mast za energiju

To ti je to najjednostavnije receno da ne ulazimo u detalje za sada

Sto se ticu brojki izracunaj svoju tezinu sa 2-3 grama proteina pa ih podeli u 5 obroka bilo to hran ili sejkovi

obavezno uzmi glutamin za ubrzavanje recovery(popravke misica) posle treninga

Neboj se tu smo sta ti god treba pitaj i ne odustaj
Kad pocnes sve ce ti jasnije biti

Van mreže Wladimir

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #5 poslato: Januar 31, 2006, 10:11:25 posle podne »
Citat: JUZNIFRONT
gde se nabavlja ?
imas je u svakoj radnji suplemenata
Bcaa: http://www.realx3mforum.com/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=76

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #6 poslato: Januar 31, 2006, 11:04:08 posle podne »
JUZNIFRONT,procesljaj malo forumom ima zanimljivih stvari :D
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže JUZNIFRONT

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Januar 31, 2006, 11:17:52 posle podne »
Citat: sasacg
JUZNIFRONT,procesljaj malo forumom ima zanimljivih stvari :D

Ej hvala vam svima jos jednom.Cesljam rodjace,ali u pravom smislu reci,samo ponekad prekratim vreme pitanjima koja postavim ovde.Necu stalno smarati...  Stvarno mi znace odgovori koje dobijam odmah i iz prve ruke !

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #8 poslato: Januar 31, 2006, 11:31:37 posle podne »
Ma samo pitaj,nije frka nikakva,rado odgovaramo :D :D.Nego ti onako kazem da imas dosta info na forumu koje mogu da ti pomognu!!
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!