Probacu objasniti na primeru zasto mislim da MaxOT deluje na grudi:
Recimo da je 100kg maximum na ravnom benchu i da je on recimo prva vezba (ovo je cisto kao primer).
PRVA VEZBA
Uradicu zagrevanje:
Dosao sam u teretanu pa cu se prvo razmrdati i izvozati 5-10 minuta na kardio spravi
prva serija 12x60kg
druga serija 10x60kg
treca serija 6x80kg
cetvrta serija 3x90
peta serija 1x100
Na ovaj nacin sam se lepo zagrejao i male su sanse da se povredim, nisam se iscrpeo i digao sam tezinu.
ovo je sve bilo zagrevanje i ne racuna se u serije!
Radne serije 110% od maximuma (pozeljno je neko da stoji zbog psihe a i mozda zatreba)
prva serija 4-6x108 kg
druga serija 4-6x108 kg
treca serija 4-6x108 kg
Izmedju serija je pauza od 2-3 minuta. Ko moze 110% od svog maksimuma da digne pravilno vise od 6 puta njemu svaka cas...
Recimo da je druga vezba bucice na kosoj klupi, odmah uzmam maximum tezinu (95-100%) i radim 3 serije od 4-8 ponavljanja (koliko mogu) i posle toga treca vezba isto maksimumi 2 serija i cetvrta vezba maksimumi 2 serije.
I to je to otprilike.
----------------------
Kada MaxOT uporedim sa piramidalnim nacinom vezbanja mislim da je mnogo efikasniji od piramide jer je bolje rasporedjena potrosnja energije, vezbanje bar meni izgleda zanimljivije i nema dizanje i spustanje tezina za svaku vezbu vec se na prvoj lepo zagrejem i onda picim.
@pedjos respect
MaxOT sigurno nije najbolji nacin za vezbanje ali je lak za primeniti
ako ti kazes da ovo nevalja onda zaboravite sve sto sam napisao i idemo dalje
ionako forumi i sluze za razmenu misljenja i iskustava nemoraju uvek svi da pisu nesto pametno
@Doktor u pravu si nije za sve vrste misica ali za grudi jeste. Cini mi se da za trbusnjake pise 20-30 ponavljanja a ne 4-6