Pedja pa i whey je prvo prosao studije i istrazivanja, pa je to objavljeno u nekim merodavnim medicinskim casopisima pa se zatim preslo na njegovu siroku upotrebu.
Ovde nije rec o testiranju 10 ljudi ili testiranju na ljudima koji imaju neki problem (kao sto je bio slucaj sa Dibencozid-om koji su testirali na deci koja pate od anemije), vec je testiran na sportistima i to ne samo bodi bilderima vec i na biciklistima , atleticarima ....
Lepo si rekao: zasto sam ja rekao tako nesto protiv ZMA...pa iz rostog razloga jerl sam ja to probao..
Znaci tvrdis da je preparat scam iz svog licnog iskustva, sto ce svakog navesti da pre poveruje u neko istrazivanje nego tebi, jer si i sam rekao u nekom drugom postu da ono sto radi nekom ne mora da znaci da ce raditi nekom drugom.
Kazes isao si i duplo duzi vremenski period: to ne pije vodu jer nema vremenskog ogranicenja uzimanja ZMA!
Ovo moze da vodi u prepucavanje jer ja sad mogu napisati da je na mene ZMA imao odlican efekat , isto tako i na moje prijatelje kako u zemlji tako i u inostranstvu.
A uostalom DEDA MRAZ postoji : )
....ma kakvo prepucavanje frend....ne dolazi u obzir....samo konstruktivan razgovr,,...
naravno da ja nisam od onih koji su glumpavi pa kazu..ja sam probao i meni ne radi..znaci ne radi nikome...
samo sam hteo da kazem to..da jednostavno te stuidje na koje se mnogi-ne samo ti oslanjaju su obican velika laz....sto veci sponzor tj ko vise uplati u fond za istrazivanja tih fondacija,studija itd...takovi i rezultait budu...
znaci i sam si rekao..dok je i jedna firma koja je pakovala dibencoizd i inozin i tako neke slicne stvari placala i uplcivala i fondove tih fondacija velike pare sve do tada su i kritike bila na strani tih prozivoda tj sve su studije pokazivale povecanje sange za toliko %.,izdrzivovsti za toliko % i sta ti ja znam kakve su vec glupsiti lupali...
kada je interesovanje trzista tj potrosaca palo za te proizvode.....samnjio se i broj studija koje su tvrdile te stvari i sta se desilo
tih prozivoda nema nigde i sada se zna da u sustini nisu bili nista nego samo obicni prpeparati koji su se mogli naci po apotekama uz duplo manje para...i nisu imali nikakve veze sa tim sto su te stduije objavljivale..
ja to hocu da kazem i tako mi se pokazo i zma,i hmb i nitro x i sta ti ja znam sta sve ne pakuju i prodavaju po astonsomskim cenma
ja se iskreno nadam da ti znas kada su prve studije o whey proteinu obajveljene>>>>
jel ih ima ssada???-nema...ALI WHEY PROTEIN JE OSTAO SUPSTANCA br 1...zasto?
...pa zatyo jel valja i sto radi na svim uzoprcima...ne samo na uzxorcima studija...
znaci.....za kratin niko nikada nije vodio ovakve rasrpave....isto i za glutamin...
ti danas mozes da nadjes na netu samo studije koje pokazuju samo poboljsanje performansi pojedinih supstanci...npr sada imamo mikronizovan kreatin koji je za neznam koliko nanometara manje cestice od obicnog monohidrata...itd itd itd itd....
ali to su samo sitnice za unapredjenje tj poboljsanje proizvoda....a nikako tema jel kreatin radi ili ne....a to jeveoma bitna stavka...
jel na mnogim forumima se vodi rasprava dali zma i ostala s...rada ili ne....o tome se radi moj frend...
neces naci temu jel kretain radi ili ne...to sigurno neces naci nigde...
i.....JA BI VOLEO DA MI DEDA MRAZ DONESE JEDAN ULTIMAT WHEY AKO BI MOGLO :roll: :roll: :roll: ...mislim ...kada vec postoji :? :? :? :?