Evo jednog teksta koji sam skinuo od ranije,a govori o smrti Andreasa Munzera.
Na jednoj newsgrupi se pojavila istinita prica o smrti bodibildera Andreasa Munzera. Ispalo je da je on koristio drogu (ne zna se tacno koju) koja povecava gustinu krvi da bi se pomoglo brzoj obnovi glikogena u misicima (da bi se napunili tokom takmicenja); nesto kao doping krvi. Njegov let nazad u Nemacku prouzrokovao je dehidraciju (sto dugi letovi obicno i rade). Nakon sletanja poceo je piti tecnosti (nisam doktor, pa ne znam kako su ovi faktori doveli do njegove smrti) i u njegovom dehidriranom stanju sa vrlo gustom krvlju njegova jetra se bukvalno raspala. Pretpostavljam da bi mu se u tom stanju u kome se nalazio rasprslo i nesto drugo da to nije bila jetra -- on je tada vec bio mrtvac koji hoda.
Prvo njegova jetra, onda njegov bubreg i konacno je otkazalo i njegovo srce. Nakon svega, stomak mu je bio pun krvi i on je umro. Odbio je transfuziju krvi. Zasto? Ne znam... ali mislim da je vec bilo kasno da mu se pomogne.
Verovatno Eritroprotein (sp) poznat i kao EPO ili kao Epogen. Genetski proizvedena verzija proteinskog hormona koga stvaraju bubrezi da bi stimulisao stvaranje crvenih krvnih celija.
Razgovarao sam sa nekim ljudima koji su poznavali Andreasa i oni su mi potvrdili da je uzimao EPO pre smrti. Kao i lekove za krvni pritisak i brojne druge steroide koje danasnji profesionalci moraju da uzimaju da bi ostali u takmicarskoj konkurenciji.
Evo dole dve poruke koje su ljudi uputili na newsgrupi da bi rekli sta su saznali o tome sta je Andreas uzimao pre smrti.
From: Philipp Malimis
Newsgroups: misc.fitness.weights
Subject: The death anabolic plan of Andreas MØnzer
Date: Sat, 27 Apr 1996 13:09:13 GMT
10-9 nedelja pre takmicenja dnevno: Ephederine, AN 1, Captagon, Aspirin, Valium, Clenbuterol
8-6 nedelja pre takmicenja dnevno:
2 injekcije Testovirona 250 mg
1 injekcija Parabolana
30 tableta Halotestina
30 tableta Metandienona
20 IE* STH
20 IE* Insulina
5-3 nedelje pre takmicenja dnevno:
3 injekcije Masterona
2 injekcije Parabolana
30 tableta Halotestina
50 tableta Stromba
2 injekcije Stromba
24 IE* STH
2-1 nedelju pre takmicenja dnevno: 2 injekcije Masterona
2 injekcije Stromba
40 tableta Halotestina
80 tableta Stromba
24 IE* STH
Insulina
IGF
Nekoliko dana pre takmicenja dnevno: Aldactone, Lasix
From: Helge Collins
Newsgroups: misc.fitness.weights
Subject: Re: The death anabolic plan of Andreas MØnzer
Date: 27 Apr 1996 23:12:00 +0200
I ja sam procitala clanak o Andreasu Munzeru u Der Spiegel. U njemu su objavljeni i njegov nacin upotrebe steroida pre takmicenja.
Zelim da ispravim nekoliko stvari u tvojoj poruci. Steroidi koje si stavio pod 10-9 nedelja, su oni koje je koristio dnevno tokom celog ciklusa. Sto znaci da steroide iz perioda 8-6 nedelja treba citati kao 10-6 nedelja (pre takmicenja).
Kod 5-3 nedelje izostavio si insulin. A tokom celog ciklusa koristio je i tiroidni hormon.
Metandienon koji si spomenuo je u stvari Dianabol iz Tajlanda. STH je GH (hormon rasta). U claku se navodi koliko su ga kostali svi ovi dodaci-kreatin, amino-kiseline,vitamini, itd. su sigurno bili 10 000 DEM mesecno.
Kolicina koju je koristio izgleda neverovatno preterana. Da li iko od vas misli da telo moze iskoristiti celu toliku kolicinu steroida?
Pripremio:Aleksandar Takic