pa tebi znaci treba jelovnik za masu...znaci sto visse proteina iz mesa, jaja-znaci proteini zivotinjskog porekla-meso(snicle,biftek-najbolje govedje, belo meso,konjsko, potom tuna-nikad ne izostavljaj ribu...) zatim sir-najbolji je ella,nije na odmet nekad i svinjsko meso-s obzirom da imas brz metabolizam... zatim ugljeni hidrati, moras se truditi da ih sto visse uzimas iz pirinca, krompira, testenina potom tu imas i ovsene kao izvor i u.h i proteina, zatim pasulj-mozda po meni savrseni prirodan gainer... e sada kako ces sve to rasporediti i pripremati zavisi od tebe...gledaj da ti dorucak bude obilan i bogat proteinima- najbitnij obrok! takodje vodi racuna da ti obrok pre treninga bude jaci sa u.h. kako bi imao energije za dobar trening, kao i obrok posle treninga naravno nakon pwm, da bude bogat proteinima kako bi sto bolje oporavio misice...inace moras imati obilne porcije , kljuc u dobijanju mase je :jak trening+prozderavanje. Inace suplementacija ti je super, ali ti bez jake hrane nece mnogo, ako ne i nista pomoci...
nadam se da sam ti makar malo pomogao...poz
p.s. to sto zivis sam ti je velika prednost :wink:mozes da spremas hranu koju god hoces i kako god hoces-ja nazalost jos zivim s mojima , pa jedem uglavnom "sta se spremi", takodje mozes i da privodis ribe gajbi kad god ti dune...