Koliko god me impresionirao Gonzaga sa HK, toliko me impresionirao i prije toga... covjek je usao kao BJJ majstor u mec sa jednim od nekada najjacih K1 boraca sa savrsenom taktikom, kretao se sjajno, daleko od Mirkovih specijalki, odmah mu pokazao da se nimalo ne plasi Mirkove reputacije, pokazao mu odmah da ima velike sake, potom i jedan low kick cisto da Mirko i o tome razmislja, nastupio je agresivno, i bez straha kao sto su to uradili i Fedor i Mark Hunt a znamo da su oni pobjedili Cro Copa....
Zatim na po meni sjajan nacih uhvatio prvi i jedini Mirkov pokusaj mid-kicka, za koji ce mnogi reci da je bio ovakav ili onakav, ali u stvari je Gonzaga izvanredno to odradio i uhvatio Mirkovu nogu, koja opet pitanje koliko je trebala u tom trenutku da bude plasirana, jer za nekog ko vise preferira borbu na parteru (bar je tako trebalo da bude kada je u pitanju Gonzaga) idealna je varijanta za take down, a to nam je izvanredno Gozaga i demonstrirao.... u parteru je ocito fizicki snazniji, izmorio Mirka koji je pokusavao da ga drzi i pri tom popio izvanedne laktove, na koje da podsjetimo Mirko nije nailazio u dosadasnjoj karijeri.... sudija ih dize, Mirko ocito uzdrman, potpuno razoruzan, bez samopouzdanja jer za citavu rundu protivnik mu nije dozvolio da ista uradi i da za skoro 5 minuta borbe nije nista plasirao, Gonzaga fintira dolje pogledom i BANG savrsen HK BJJ majstora u glavu K1 borca....
Sta reci bez spektakularno! To je MMA!
Moze meni ili bilo kome da bude krivo zbog rezultata, da kao po drugim forumima pricamo o tome kako Mirko nije bio fokusiran, kako nije ozbiljno shvatio protivnika etc.... a u stvari treba se diviti sjajnom game planu Gabriela Gonzage i njegovim 100% savrsenom mecu koji je odradio protiv jednog od najboljih MMA boraca!
Vidim pise se da Mirko treba da okaci rukavice o klin....mislim da je to cista budalastina, on je veliki sampion i ne treba da se ovako oprosti od ringa, ako pronadje fokus i mentalnu snagu vjerujem da moze da ponovi jos performansi iz OWHGP i da bar jos par godina bude ono sto je bio prije ovoga meca...
A takodje se nadam da ce u svijetlu novih desavanje (UFC-ove kupovine Pride-a) i Gonzaga naci svoje mjesto pri vrhu i pokazati da ovaj sjajni performans nije samo trenutak nevjerovatne inspiracije... gledacemo ga ubzo sa Randyem a nadam se i Cro Copa (koji koliko znam ima jos 4 meca iz UFC ugovora da odradi) mozda sa Arlovskim, Werdumom, Sylviom.... u svakom slucaju HW divizija postaje interesantnija...
Ps. na istoku nista novo Fedor i dalje opstaje, cini se, kao jedini nedodirljivi...