Nakratko sam razgovarala sa dr.med. D.K. koji je specijalizirao dermatovenerologiju i ujedno je jedna od najvecih faca u Zg kad je u pitanju eliminacija celilita. On tvrdi da celulit nije samo estetski problem. Definira ga kao potencijalno JAKO OPASAN ZDRAVSTVENI PROBLEM (!!!!). :? Kaze da je celulit preduvjet za nastanak prosirenih vena -> krvni ugrusaka -> u konacnici srcanog ili mozdanog udara !!!! ( Ja se ispricavam ako sam nesto krivo shvatila. Slobodno me ispravite ako grijesim. To nije moja profesija, pa...)
Njegov savjet u borbi protiv celulita glasi:
1) zdrava prehrana
2) fizicka aktivnost
3) kozmeticki tretmani.
Primjetila sam da su se koplja uglavnom lomila na br. 3, tako da cu ja napisat svoja saznanja o tome...
Pod pojmom kozmeticki tretman ja podrazumjevam:
a) k.t. u vlastitoj izvedbi i
b) k.t. u profesionalnoj izvedbi
Ad a) Vec sam u jednom od svojih prethodnih postova napisala sta ja znam o tome i kako ja to radim, tako da je nepotrebno ponavljati.
Ad b) Znam da postoje raznovrsni.
Naime, jedno vrijeme sam i ja bila zainteresirana iskljucivo za taj nacin eliminacije celulita tako da sa krenula u istrazivanje: sta se sve na trzistu nudi, po kojoj cijeni, kakve rezultate mogu ocekivati... Dosla sam do otkrica da tih TRETMANA IMA NA STOTINE!!! I iz dana u dan nicu novi kao gljive posli kise. Cijene su uglavnom ASTRONOMSKE... Ocekivanja: pa u konacnici ce ti uglavnom svi reci da je to u biti samo KRATKOROCNO RJESENJE!!!
Pojam kratkorocno rjesenje zelim ilustrirati primjerom:
Jednog ljepog i suncanog proljetnog dana stati ces pred svoje ogledalce i to sta ces vidjeti NECE BITI NAJLJEPSA GUZA NA SVIJETU... :cry: :cry: :cry: Biti ces razocarana al svejedno jaaako odlucna u tome da pobjedis zlog neprijatelja!!!!..... Od prija ces saznati za nekog cudotvorca koji ga moze unistiti... Dogovorit ces posjet. Ljubazni covjek ce ti reci da ce smanjiti njegovu vidljivost nakon 4-5 tretmana. To ce biti poveca financijska investicija u guzu, al jbg!!! Sta se mora nije tesko!!!!.... I zaista... Nakon tretmana biti ce gotovo nevidljiv!!!! Ti ces biti jako happy!!!
Paradirat ces plazom ponosna na svoje slatke bomboncie...
:wink: Ljeto ce proci. Tvoje prehrambene navike ce ostati iste. Sklonost fizickoj aktivnosti takodjer. Doci ce zima. Ta tema uopce vise nece biti aktualna... A ti se neces ni okrenuti i ljeto ce ponovno biti tu!!!... Top tema u gradu ce biti - KAKO GA SE RJESITI???!!!!.... :?
Panika ce zavladati medju zenskim rodom! obavezno se naruci 2 mj. prije za tretman, jer tesko da ces na brzaka dobit termin... Situacija ce najvjerovatnije zahtjevati veze i poznanstva.. :?:I :!: Ok. sredit ces ti i to. Na kraju ce najveci problem biti to sta ce ti ove god. trebat 10-ak tretmana da bi ga se rjesila....
Mislim da su vec svi shvatili da se tu u biti radi o zacaranom krugu koji se moze slomiti jedino na nacin da se usvoji zdraviji i discipliniraniji nacin zivota.
@ ajs_krejatin
Mislim da nitko ne pokusava negirati cinjenicu da LPG zaista pomaze u eliminaciji celulita. Problem je u tome sta nisi uzeo u obzir cijelu situaciju, vec samo njen jedan dio. Ti nisi naveo cijenu tog tretmana,ali npr. tretman na koji je isla jedna moja prija ju je u konacnici kostao 8.000,00 kn (!!!!!). Meni osobno to je preskupo, vecini mojih prijateljica takodjer. Ja takvu investiciju ne smatram ekonomski opravdanom. Taj tretman je i vise nego efikasan! U idealnim uvjetima ja bi ucinila ovako: treniraka bi 3x / tj. relatvno bi pazila na prehranu i svako 2 mj. bi posjetila f