Kevin Levrone se vraca takmicarskom bodybuildingu. Culi smo glasine o tome jos u decembru - koje su govorile da je zatrazio poziv za Arnold Classic - ali nismo im vjerovali. Sada su te glasine ponovo aktuelne.
Ovog puta licno od njega. U izjavi za Pro Bodybuilding Weekly u ponedjeljak Levrone je objavio svoj povratak sportu. Barem mislimo tako.
"Definitivno je moj plan da se vratim takmicarskom bodybuildingu i da osvojim Sandow", izjavio je Levrone tada. "Kao sto je bio moj plan da postanem PRO. Moj ultimativni plan je da osvojim Mr.O titulu. Ali moram poceti vrlo brzo jer sat otkucava".
Koliko je potrebno da se vratis u takmicarsku formu? "Osamnaest nedjelja", kaze Levron.
Kada su ga voditelji programa Dan Solomon i Bob Chicherillo pritisli da odgovori da li ce biti spremana za Olimpiju ove godine, Levron je odgovorio: "Definitivno. Nakon sto sam dozivio povredu grudi ni za jedno svoje takmicenje nisam se spremao citave godine. Smatram da mogu biti spreman za Mr O koji je 18-20 nedjelja od ovog trenutka i da pri tom izadjem na pozornicu sa tezinom od oko 111kg, koju sam i imao na svom posljednjem nastupu (2003.)
Levrone je jedan najtrofejniji bodybuildera u istoriji ovog sporta sa svojih 20 pobjeda i 18 drugih mjesta tokom 12-to godisnje profesionalne karijere. Levrone je poslijednji put je nastupao na GNC Show of Strength gdje je bio treci iza Dextera Jacksona i Jaya Cutlera.
Sto se tice Levroneove trenutne fome, pa... rekli bismo da Levrone tezi nekih ne Mr Olympia spremnih oko 88kg zadnji put kada je svratio u Weiderove kancelarije pocetkom januara, sto je daleko od 113kg sa kojima je nastupao. Na PBW smtramo da nije imao vise od 86-87kg. Ali Levron ima istoriju nevjerovatnih fizickih transformacija.
Cetiri mjeseca prije 2002. Olympije Levrone je posjetio Weiderove kancelarije nakon operacije hernie, i po svima nama nije imao vise od 95kg. U tom trenutku cak ni Nostadamus nebi mogao predpostaviti da ce Levrone biti bitan faktor te godine na Mr O sa tako malo vremena za ozbiljne pripreme.
Ali kada je stigao 19. oktobar on je stajao na bini pored Ronnia Colemana i zavrsio kao drugi na najvecem svjetskom BB takmicenju.
Da li Levrone moze ponoviti nesto takvo pet godina kasnije ostaje da se vidi.
Uvijek postoji mogucnost da je na ovaj nacin nepredvidivi Levrone kasni dan za prvoaprilskom salom pa da zeli i da zbije salu na nas racun ili je pak obavijest o svom povratku na tamicarsku scenu dobar nacin da dodatno izreklamira svoj novi film Redline.
Moracemo sacekati i vidjeti. Ostanite uz nas.
Izvor: Flexonline