@ Polomac
E bas me interesuje kako je uspeo da se zarazi jajima, (da li je 100% siguran da je od jaja, da nije ipak kojim slucajem bilo meso ili neka druga namirnica - bez uvrede), gde ih je nabavljao- da bi jaja imala salmonelu neophodno bi bilo da je i kokoska koja ih je snela bila zarazena.
BTW zaradio sam jednom pre 5-6 godina trovanje od ni manje ni vise nego od dna do vrha przenih jaja na oko iz pekabete. Imala su samo blago izmenjen ukus, koji nije uopste vukao na miris pokvarenih jaja pa sam ih ipak vecerao. Pojeo sam 2 i imao (ko je gadljiv neka preskoci pasus ili bar ovu recenicu) ono sto se zove "projektilno provracanje" celu noc
Primao sam infuziju na toksilokoskom odeljenju u bolnici jer sam bio potpno iscrpljen. Od hrane sam mogao samo tost narednih nedelju dana. Nisu mi na kraju rekli sta je bio uzrocnik trovanja. Neko vreme nisam mogao da omirisem uopste kuvana ili przena jaja.
Naravoucenije: cak i ako su malo razlicitog ukusa, termicki obradjena jaja, bolje ih je preskociti.
Znam da se zivim jajima nista narocito ne dobija u smislu iskoristivosti, ali mi je mnogo lakse da ih izmutim nego da recimo uzmem, skuvam 50-ak i zatim svaki put ljustim jedno 10 komada, barem 15 minuta ako se lepi ljuska, pa dok se pojede natenane jos jedno 15 minuta, ovako samo saspes sve u sebe i cao!
Hvala su svakom slucaju, za sada cu prihvatiti rizik, a nadam se da cu jedom moci potpuno da predjem na sporsku suplementaciju tipa whey protein isl., riba, meso...
@ Pedja
Procitao sam na nekoj temi da imas u jednom obroku cini mi se samo belanca (+valjda ovsene pahuljice, ili sta vec), gledam da nikad u toku dana ne pojedem vise od 4 zumanceta, racunam da od toga nece nista da mi bude.