Novembar 15, 2024, 08:45:06 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.358 poruka u 18.766 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: posao i financijska sigurnost  (Pročitano 5536 puta)

Van mreže thor

• Light Heavyweight Member
  • Ali ajde vise skini mi se sa kurca, jebala te hrvy
posao i financijska sigurnost
« poslato: Mart 12, 2007, 09:03:09 posle podne »
buduci da sam vec duze vrijeme vani interesira me kako je kod vas sa poslom, dali je tesko naci posao, mozeli se od zarade zivjeti? Sta si mozete priustiti?kazu da novac ne cini srecnim :lol:. ali htjeli mi to ili ne sve se vrti oko novca i kako ga zaraditi.
ja u sustini nisam nikada radio kod nas tako da nemam pravu pretpostavku kako to izgleda ali cu zapoceti kako je to kod mene;
ja radim skoro svaki dan osim nedelje, u godini imam nekih 4-5 slobodnih subota, na poslu sam nekih 9 sati svaki dan, pausa mi je neplacena, treva mi sat do posla i sat nazad sve u svemu 11 sati svaki dan, docem doma i onda se sjednem za comp. nakon par sati odem u fitnes(3 puta tjedno)prednost je da radi cijelu noc pa ja cesto idem u 2 ujutro, tri puta tjedno idem na vietvodao, jednom tjedno na spanjolski, jednom tjedno na plivanje, imam nekih 35 dana godisnjega plus prekovremeni, dvije sobe placam nekih760 eura mjesecno, auto me ne kosta puno -disel, upravo sam zavrsio studij nakon posla :lol: pa trazim novi posao inace sam zaradivao 4500 eura(brutto), 450 za hranu(vise za moga macka nego za mene :lol:)roba je skupa pa nosim jeftine stvari, sam od svoje zarade mogu skronmo zivjeti i putovati po svijetu nekih 3 puta godisnje
sada ste vi na redu:jer razmisljam da se vratim u rodni kraj , pa me zanima sta vi mislite o tome
pozz
WHY DO I KEEP HITTING MYSELF WITH A HAMMER?
BECAUSE IT FEELS SO GOOD WHEN I STOP

Van mreže chokolino

• Middleweight Member
Odg: posao i financijska sigurnost
« Odgovor #1 poslato: Mart 12, 2007, 09:20:29 posle podne »
bolje ti je prodaj mačka ,,nabavi sebi zenu da ti kuha :Pšala mala

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #2 poslato: Mart 12, 2007, 09:27:24 posle podne »
Sticajem okolnosti izgubio sam posao i ne radim vec tri mesca,iako radim od 16-te...
ali ti si mi upravo nabacio osmeh na lice :-)
Svih godina dok sam radio imao sam oko 350 evra platu...
Radio sam oko 6 sati dnevno,ponekad i celih sedam,vikendom nikad...
Svako vece sam izlazio u omiljen kafic,2-3 puta nedeljno veci izlazak sa drustvom,prepodne kafica u gorrepomenutom kaficu...
Jednom mesecno rostilj sa drugarima(u letnjim mesecima i cesce)
Teretana svako drugo vece(clanarina 10 evrica)
Iako ne radim trenutno,standard mi nije mnogo gori...
Manje izlazima ali izlazim...
da ne pominjem  svake godine letovanje i gala docek nove godine,rodjendan,prvomajski uranak...
Ne znam da li zelim za platu od 1500 evra da radim citav dan 340 dana godisnje...
Jednostavno nisam takav tip.
Inace ne potic iz bogate porodice,ali negujemo stav da je zivot da se zivi a ne da se satire od rada.

Ako zelim bolji auto ili letovanje,razbicu se od rada ali samo dok to ne obezbedim...
Ali nemam nameru da jurim u spirali potrosackog drustva...

Van mreže THEROCK

« Odgovor #3 poslato: Mart 12, 2007, 09:33:39 posle podne »
buduci da sam vec duze vrijeme vani interesira me kako je kod vas sa poslom, dali je tesko naci posao, mozeli se od zarade zivjeti? Sta si mozete priustiti?kazu da novac ne cini srecnim :lol:. ali htjeli mi to ili ne sve se vrti oko novca i kako ga zaraditi.
ja u sustini nisam nikada radio kod nas tako da nemam pravu pretpostavku kako to izgleda ali cu zapoceti kako je to kod mene;
ja radim skoro svaki dan osim nedelje, u godini imam nekih 4-5 slobodnih subota, na poslu sam nekih 9 sati svaki dan, pausa mi je neplacena, treva mi sat do posla i sat nazad sve u svemu 11 sati svaki dan, docem doma i onda se sjednem za comp. nakon par sati odem u fitnes(3 puta tjedno)prednost je da radi cijelu noc pa ja cesto idem u 2 ujutro, tri puta tjedno idem na vietvodao, jednom tjedno na spanjolski, jednom tjedno na plivanje, imam nekih 35 dana godisnjega plus prekovremeni, dvije sobe placam nekih760 eura mjesecno, auto me ne kosta puno -disel, upravo sam zavrsio studij nakon posla :lol: pa trazim novi posao inace sam zaradivao 4500 eura(brutto), 450 za hranu(vise za moga macka nego za mene :lol:)roba je skupa pa nosim jeftine stvari, sam od svoje zarade mogu skronmo zivjeti i putovati po svijetu nekih 3 puta godisnje
sada ste vi na redu:jer razmisljam da se vratim u rodni kraj , pa me zanima sta vi mislite o tome
pozz

Ako imas ustedjevinu od nekoliko stonita hiljada eura mozes i da se vratis da zapocnes neki posao ako imas solidnu ideju. Ako mislis da dodjes ovde da se zaposlis mislim da se ne bi uklopio. Tesko se ovde zaradjuju pare. Gde si ti sad mislim u kojoj drzavi?

Van mreže thor

« Odgovor #4 poslato: Mart 12, 2007, 09:59:03 posle podne »
u njemackoj, stvar je u tome sto je sistem takav da si prisiljen da radis i budes jednostavno dio toga , znaci ja se probudim i vec sam u stresu
zato sto nakon posla moram jos ovo ili ono napraviti, ja pravim termine da bih se sastao sa frendovima,
da bih malo spustio loptu na zemlju zapoceo sam meditaciju, jedino sto nemam bas vremena za nju :lol:
moja ideja je bila da razmislim o povratku, ne mozda uskoro ali ...
jer ovako necu zivjeti jos dugo, ja sam vec imao probleme i sa cirevima i jednostavno mi je zdravlje otislo u k...
tako da mi vase videnje stvari otvara neke nove vidike
hvala

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • BB Klub MR.BIG Kula
Re: posao i financijska sigurnost
« Odgovor #5 poslato: Mart 12, 2007, 10:02:23 posle podne »
Ovde ces tek dobiti cir 100% koji ce biti velicine fudbalske lopte ........ ne vracaj se!
"No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable." - Socrates

Van mreže thor

Odg: Re: posao i financijska sigurnost
« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2007, 10:07:24 posle podne »
Ovde ces tek dobiti cir 100% koji ce biti velicine fudbalske lopte ........ ne vracaj suote]
hallo veliki :lol:
hvala a zasto? mislim ipak imam neko iskustvo radio sam vani, imam fax, govorim njemacki , engleski , spanjolski(pomalo)
mislis da se ne bih snasao ili neki drugi razlog?
pozz

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #7 poslato: Mart 12, 2007, 10:21:03 posle podne »
vrati se...
Sunce tudjeg neba nece te grejati...
salim se
isto ti je,samo ces ovde imati vise slobodnog vremena i manje novca
ti vidi sta vise vrednujes...
Ako posedujes neko znaje koje je ovde malo ekskluzivnije,mozes lepo da zivis...
Ako ne...pa,sa radnim navikama koje si tamo stekao napravices cudo.
Pitanje je,da li i tamo sa tolikim trudom mozes nesto bitno steci?
Ako ne mozes,dodji ovde,zivi kao covek,malo smanji potrebe i uzivaj u malim stvarima.
Mozda neces ni ovde steci kule i gradove,ali ces sacuvati vitalne organe ubrzanog propadanja.

Van mreže NeutralControl

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Mart 15, 2007, 08:11:11 pre podne »
ovde da sacuva organe od ubrzanog propadanja,da ljudi nemojte da smo utopisti,vi samo gledate bg u kome se sve sa strane slilo....

covek treba biti tamo gde je srecan....

a to sve gala za 350evra,ajd sad.....ne verujem  bas,ako ti tvoji ne pomazu???

sigurno nemas svoj stan ,kola i to......tih 350evra te ne bi pokrilo u zivotu,kao dzeparac je ok

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #9 poslato: Mart 15, 2007, 09:10:35 pre podne »
Ja živim u Mladenovcu na nekih 50km od Beograda,radim u državnoj službi za zapošljavanje i imam platu 17,005 + prevoz -- 1000 din.Iznajmio sam pomoćnu kuću za 80e i s vremena na vreme tu i tamo završim po neku kombinaciju te nakupim oko 350e ukupno mesečno.Roditelje nemam da bi me stipendirali,sam obavljam sve poslove kao glava kuće (ko se osamostakio znaće o čemu pričam) i pored toga samnom žive još dve žene(od toga izlazi čir 100%) i dva kućna ljubimca...hoću reći sve u svemu snalazim se i zaista sam srećan i ne sanjam kamione & avione jer  ne robujem novcu već on meni.Ovde u Srbiji ćemo uvek imati " leba i uz leba " i to može svako da stvori ali ako želiš nešto više onda se dobro pripremi da te država dooobro isprangija od poreza na muziku po m2 do Pdv-a i kad se  sabereš imaćeš taman toliko da se oduzmeš ... tako da šta da ti kažem ako budeš došao ovde imaćeš baš toliko da proputuješ celu Srbiju uz duž i popreko ali ne 3x godišnje već samo onoliko koliko ti dozvoljava budžet.ALI U SVAKOM SLUČAJU DOĐI JER JE OVDE DOSTE ZDRAVIJA KLIMA... :D
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #10 poslato: Mart 15, 2007, 09:45:10 pre podne »
Sve sto moze napolju,moze i ovde+bonus u druzenju,slobodnom vremenu...
Mozda tako pricam jer nisam nikada ni zeleo da zivim preko,ili ato sto mi je trka za materijalnim stvarima potpuno strana.
Imam kola,kompijuter,mobilan...sve sam sam kupio.
Ne mogu da sazidam kucu od plate...ali sumnjam da je to moguce i u Nemackoj.
Moze uz kredu,a toga sada ima i ovde.
U odnosu na "Cobino" vreme i period sankcija i inflacije sada smo zemlja mogucnosti...
Istina,i tada su postojale seme da se lepo zivi,ko je bio snalazljiv...
Ko nije,nece mu ni nemacka dati raj za dzabe.
Ko god otisao,nek se vrati...
ako ima 20 000+ ustedjevine,moci ce nesto da radi ovde i da zivi sasvim pristojno.

Van mreže Irac

• Član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Mart 15, 2007, 12:51:18 posle podne »
                                                                                                                                                                                            Nebi ja bas reko da je to tako,vecina mojih drugova u Srbiji nemoze da si priusti ni dobar tel. ni komp a o autu da se neprica o njemu mogu samo sanjati! Nije Srbija zlatna!

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #12 poslato: Mart 15, 2007, 03:07:24 posle podne »
                                                                                                                                                                                            Nebi ja bas reko da je to tako,vecina mojih drugova u Srbiji nemoze da si priusti ni dobar tel. ni komp a o autu da se neprica o njemu mogu samo sanjati! Nije Srbija zlatna!
Pa sta ce ti telefon, komp i auto???

Van mreže bajic

• Heavyweight Member
« Odgovor #13 poslato: Mart 15, 2007, 04:02:08 posle podne »
Pa sta ce ti telefon, komp i auto???
Nepotreban luxuz  :lol:

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #14 poslato: Mart 15, 2007, 05:47:37 posle podne »
@irac...ili ti drugari imaju manje od 20 godina,ili su totalno ne snalazljivi.
Moj mobilni jer CX65 sada mu je vrednost 50 evra,ja ga platio pre 2 godine 80...
Vozim Kadeta,starog,ali dobrog.
KAda budem imao para za bolje,kupicu bolje.
Nemam nemacki standard,a i koji ce mi kurac?
Lepo je to,ali to ovde ne moze,i ne nedostaje mi.
 Da vozim auto star 5 godina,pa kad izadje novi model,da se osecam nezadovoljno sto nemam da kupim auto novi?
Nisam ja bas pravo merilo za prosecnok Srbina...
Samo nemam potrebu da jurim za materijalnim stvarima.
Tako da verujem da sve moze da se ima i ovde...mozda ne najbolje i najskuplje,ali meni to i ne treba.
Uvek radije odvojim pare za dobro letovanje i li lep vikend,obilazak manastira i lepih predela...
Kada zivot iscuri iz prstiju,kao vreo pesak,necemo meriti kvalitet zivota po broju kola koje smo promenili,vec po lepotama koje mso doziveli.