Ja sam nov na ovom forumu, u smislu da sam se sinoc registrovao. Vec dugo kupim informacije sa ovog foruma i mogu vam reci da nigde nisam toliko naucio kao ovde. Prvenstveno mislim na trening, ishranu, suplemente i AAS (nisam slucajno ovim redom naveo).
Poceo sam da vezbam pre 9 meseci, i tada sam bio visok 183cm , tezak 61kg(Izraziti ektomorf) :?. Sada sam mozda malo visi, tezak sam oko 73kg. Napretkom sam i vise nego zadovoljan, s' ozirom da nisam redovno vezbao i da se nisam hranio kako treba.
U avgustu punim 20 god. i nameravam jos neko vreme da budem natural. Sta to u stvari znaci? Ljudi nista vise nije natural. Kljukamo se lekovima svakodnevno,konzervansima,ortofosfornom kiselinom, bojama, emulgatorima...Kada kazem neko vreme mislim na jos min. 2 god.
Smatram da jos nisam iskoristio sve svoje prirodne resurse, s obzirom da se hranim "srpskom" kuhinjom, a od suplemenata sam koristio samo kreatin i nesto hiper mass-a. Nisam cak uzimao ni whey a ni blagodatni L-glutamin. A zasto? Pa nisam imao novca za to,sto je po svima iz mog okruzenja bacanje para... Sada kad mogu sebi da priustim kg wheya nedeljno , kreatin... a uskoro cu uzeti i glutamin, sto je minimum za napredovanje uz dobru ishranu, nemam nameru da koristim AAS,bar jos "neko vreme"
.
Ali zato redovno ucim o njima i o svemu sto ide uz njih. I sve dok ne budem imao 100kg proteina i 10kg glutamina u kuci necu razmisljati o ciklusu.
Ove godine sam upisao medicinu u Kragujevcu, a pre toga zavrsio medicinsku u Valjevu (opsti smer), i iznenadjen sam znanjem Pedje i ostalih u oblasti endokrinologije,biohemije, fiziolonije,pa i anatomije, tako da ste svi u mojim ocima veoma obrazovani, a sa takvim ljudima volim da pricam.
1. Prva stvar koja me je dodatno zainteresovala je da odredjeni steroidi (dianabol,andriol...), izazivaju poprilicnu retenciju vode u telu i zbog toga mogu da budu veoma neprijatni,pre svega mislim na hipertenziju,pa i na akne koje proizilaze iz svega. To po meni ne treba da predstavlja problem kada znamo za diuretike (npr. Lasix,Yurinex---dva ista leka), koji su veoma bezbedni,sto dokazuje njihova ogromna primena u medicini. Dodje baba, otekle noge, odmah Lasix. Dodje baba,visok pritisak, evo ti Lasix...
Interesuje me da li se oni koriste u bodybuilding-u, i ukoliko bi se pomocu njih izbacila voda za vreme ciklusa, koliko bi trebalo da se opet nakupi?
2. Druga stvar je u vezi ubrizgavanja AAS. Svuda se pominje ubrizgavanje u m. gluteus ( i.m. ), a veoma slabo sub kutano ubrizgavanje. Iako se u bolnici vecina hormona daje S.K. Uzmite insulin,glukagon,adrenalin (koji se ubrizgava svuda ali i pod kozu). Zasto se onda potencira muskularno uzimanje,kada su koncentracije u krvi posle oba nacina priblizne. Jedino sto je hormonu potrebno malo vise vremena da dospe do krvi iz misica nego iz potkoznog tkiva. Razlika je nekoliko minuta.
I jos jedna vazna stvar. Kada amateru pomenete AAS on odmah ko iz topa kaze: " Cuvaj jetru". Pa da je jetra toliko "kilava", ni vi, ni ja ,ni moja baba ne bi bili tu gde smo sada. Bilo bi 2 litra piva i dovidjenja. Jetra je veoma izdrzljiv,sposoban i jak organ dabi bi se tako lako ostetila.
Pa narkomani,alkoholicari i mnogi drugi, godinama se truju mnogo jacim toksinima i u vecim kontentracijama pa "zive" :lol: :lol: :lol:
Mnogo vaznija stvar je hormonalni status. O njemu ste vec dosta pisali, tako da bi i glup shvatio. Ali uvek moze vise da se uci.
Sta vi mislite o ovome?
I da potrudicu se da se slikam uskoro i da postavim slike.
POZDRAV SVIMA!!!