Decembar 22, 2024, 06:45:54 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.423 poruka u 18.768 tema - 20.982 članova - Poslednji član: AaronAciva
X3MShop banner

Autor Tema: Pitanje vezano za unos proteina i kalorijski deficit  (Pročitano 275 puta)

Van mreže AlanFord

• Minimumweight Member
  • **
Pitanje vezano za unos proteina i kalorijski deficit
« poslato: Decembar 17, 2024, 04:25:17 posle podne »
Ako sam kalorijskom deficitu 1500 kcal i unosim 2 g proteina po kg telesne težine da li će tih 2g da pomogne u očuvanju mišićne mase?

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: Pitanje vezano za unos proteina i kalorijski deficit
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2024, 05:06:57 posle podne »
Sustinski da. Ali ako predugo budes vozio na rezervi uh ili masti (sto ti u tvom slucaju siguran sam da neces jer nemas potrebe), moze zbog glikogenskog deficita da izgled izgubi volumen. To nije katabolizam. Zavisi od toga i kakva ti je dijeta. Protein nije efikasan u cilju energetske komponente, koliko uh i masti. Prati stanje i sta kaze vaga i ogledalo

Van mreže AlanFord

• Minimumweight Member
  • **
Odg: Pitanje vezano za unos proteina i kalorijski deficit
« Odgovor #2 poslato: Decembar 17, 2024, 05:15:43 posle podne »
Sustinski da. Ali ako predugo budes vozio na rezervi uh ili masti (sto ti u tvom slucaju siguran sam da neces jer nemas potrebe), moze zbog glikogenskog deficita da izgled izgubi volumen. To nije katabolizam. Zavisi od toga i kakva ti je dijeta. Protein nije efikasan u cilju energetske komponente, koliko uh i masti. Prati stanje i sta kaze vaga i ogledalo

Hvala