Februar 07, 2025, 05:49:54 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.484 poruka u 18.771 tema - 20.980 članova - Poslednji član: marqcio
X3MShop banner

Autor Tema: Prvi rezultati- idemo dalje!!  (Pročitano 4558 puta)

Van mreže Grizzly96

• Član
  • *
Odg: Prvi rezultati- idemo dalje!!
« Odgovor #30 poslato: Decembar 30, 2024, 02:14:30 posle podne »
teretane rade i danas...
Ne i kod nas brate... Uveli su neki novi zakon da Nedeljom se ne radi osim ako vlasnik (teretane, marketa ili sta god vec) ne plaća duplu dnevnicu radnicima.
I sada možeš pretpostaviti kako će vlasnici na to postupit... 90% je sve zatvoreno osim molova, nekih restorana, kafeterije itd... Tako da ja mogu trenirati od ponedeljak do subotu, nedelju  mi je pauza, želio ja ili ne  :-\

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #31 poslato: Decembar 30, 2024, 05:30:37 posle podne »
Fali ti empirije, budi malo fanaticniji  ;)

Van mreže Grizzly96

• Član
  • *
« Odgovor #32 poslato: Januar 29, 2025, 08:51:23 posle podne »
Brate pirate zanima me tvoje mišlenje za ovaj koncept diete : https://youtu.be/QwZfryrVddY?si=f4D-dRzLeSd4VBWN

Lik mi je onako okej za da cujes neke zanimljive teorija iz njega.
Ako te mrzi da gledas cjeli video jel ipak nije baš kratak, svrha je u sledece:
Da ides nekoliko dana 750kcal u deficit  i nakon toga ides u 250kcal suficit, on preporucuje na pocetku to da bude u razmeru 2:1 (pr. 8 dana deficit, 4 suficit)
Ovo je ovaka ukratko receno, kad imas vreme pogledaj pa onako zanima me tvoje mislenje, sta tvoje iskustvo kaže za ovo.

Van mreže Pirat

« Odgovor #33 poslato: Januar 29, 2025, 10:02:16 posle podne »
Da znam za Dr Mike Israetela. Vrhunski kanal definitvno i nisu samo teorije nego i velika praksa iza njega. Jedan od retkih phd-ijeva, koji zivi bb 100% i po njegovom izgledu mozes zakljuciti da mu ni hemija nije strana. Mozes slobodno sve sa njegovom kanala da kopiras. Lik je stvarno spoj i nauke i prakse. Sto je danas retkost.

Vidi sto se tice carbs cikliranja to je nesto sto se odavno zna, ali svako je imao svoju licnu interpretaciju metode. Generalno ovo sto on prica je skroz ok i bih to sada licno radio, radio bih upravo tako, jer je covek to poslozio u tancine i prosa kroz sve aspekte. E sada, odmah cu ti reci. Ja ne znam cime se ti bavis u zivotu. Tj koja ti je struka. Ali te rotacije su jako teske za izvodjenje u praksi. Pogotovo ako od ovoga ne zivis i slicno. Moje iskustvo kaze da je opet kcal deficit bitan (ne mogu reci najbitniji), ali nema boga da ti ides dole sa kilama ako vise unosis nego sto trosis. To je fizicki nemoguce, osim ako nemas neki fizioloski poremecaj ili ne daj boze bolest. Tako da sada da ti namestas kalorije kroz rotacije uh, masti i slicno.. Ma koga bole kurac druze da se aka sa tim sranjim. Skidanje kila je vrlo prosta stvar i sastoji se od samo dve komponente: kcal deficit + odabir hranljivog izvora nutritijenata. Odnosno moras jesti hranu koja nece biti u obliku praznih kalorija. Naravno to ne treba da bude 100% tvoje dijete. Ali nekih 70% bi stvarno trebalo ako hoces rezultate. Tipa ako jedan dan jedem przena jaja hleb i slaninu ( uvek baciti tu neka vlakna), to je ok. Ali ako tu slaninu sledeci dan ne zamenim avokadom i taj beli hleb nekim integralnim , izbacim zumanca iz jaja. Ili jos bolje ceo dorucak da mi bude od proteina i masti - Znaci ukoliko nastavim da se tovim belim hlebom, nista od skidanja kila. To mogu mozda, klinci kojima metabolizam pici 200 na sat. I to ne svi klinci... Eto samo primera radi. Znaci ne znam sta je konkretno tvoj problem, ali cini mi se da ti nisi istrajan u dijetama. Mozda previse kreces jako sa cistom ishranom. Mozda je izbor namirnica los? Slabog intenziteta trening ? Ne radis dovoljno kardio ? Slabo se kreces osim kada ides u teretanu? Razmisli o konkretnim propustima na tvom primeru, umesto da trazis novotarije... Jer ajde da se ovde vodi polemika o izgradnji misica ( sto je veruj  mi mnogo sira i kompleksnija tema neko skidanj kila). 

Van mreže Grizzly96

• Član
  • *
« Odgovor #34 poslato: Januar 30, 2025, 12:16:15 pre podne »
Ma nee brate, nisam mislio nista ovo da probam, ja sam produzio isto kao i pre (kad sam otvorio temu) i sve ide super za sad, samo eto pratim njegov kanal, naisao sam na ovo, i cisto me zanimalo da vidim sta ces ti (pa i ostali na foruma) reci za njega kao licnost, za njegov kanal i opcenito za  ovu temu. Ali dovoljno si mi odgovorio jel nisam bio siguran dali uopce da gledam negove materijale, ali sad si mi rekao da je lik sasvim okej, tako da moze se nesto nauciti od njega...
Zanimljive su one videa gde kritikuje druge profesionalce 😂

Van mreže Pirat

« Odgovor #35 poslato: Januar 30, 2025, 07:53:57 pre podne »
kazem ti ako bih radio rotaciju carbsa, radio bih identicno kako je on opisao... Mike ne kritikuje profesionalce,on ih samo komentarise, tj njihove video zapise. Ispostavlja se eto tako ne slucajno da njegove najbolje ocene tudjih treninga i pristupa ishrani idu upravo onima koji to zaista dobro rade i imaju fenomenalne rezultate, Chris Bumsted npr ili Kai Green i slicno.. Covek je real deal i to danasnjim debilima nije jasno jer puse marketing ljigavih jajara koje samo zele nesto da ti uvale i prodaju, treba da platis clanstvo pa da tek vidis koliko kvalitetnog materijala ima... Da ne otkrivam mnogo ali ima mnogo korisnih i stvari i alata.