Da znam za Dr Mike Israetela. Vrhunski kanal definitvno i nisu samo teorije nego i velika praksa iza njega. Jedan od retkih phd-ijeva, koji zivi bb 100% i po njegovom izgledu mozes zakljuciti da mu ni hemija nije strana. Mozes slobodno sve sa njegovom kanala da kopiras. Lik je stvarno spoj i nauke i prakse. Sto je danas retkost.
Vidi sto se tice carbs cikliranja to je nesto sto se odavno zna, ali svako je imao svoju licnu interpretaciju metode. Generalno ovo sto on prica je skroz ok i bih to sada licno radio, radio bih upravo tako, jer je covek to poslozio u tancine i prosa kroz sve aspekte. E sada, odmah cu ti reci. Ja ne znam cime se ti bavis u zivotu. Tj koja ti je struka. Ali te rotacije su jako teske za izvodjenje u praksi. Pogotovo ako od ovoga ne zivis i slicno. Moje iskustvo kaze da je opet kcal deficit bitan (ne mogu reci najbitniji), ali nema boga da ti ides dole sa kilama ako vise unosis nego sto trosis. To je fizicki nemoguce, osim ako nemas neki fizioloski poremecaj ili ne daj boze bolest. Tako da sada da ti namestas kalorije kroz rotacije uh, masti i slicno.. Ma koga bole kurac druze da se aka sa tim sranjim. Skidanje kila je vrlo prosta stvar i sastoji se od samo dve komponente: kcal deficit + odabir hranljivog izvora nutritijenata. Odnosno moras jesti hranu koja nece biti u obliku praznih kalorija. Naravno to ne treba da bude 100% tvoje dijete. Ali nekih 70% bi stvarno trebalo ako hoces rezultate. Tipa ako jedan dan jedem przena jaja hleb i slaninu ( uvek baciti tu neka vlakna), to je ok. Ali ako tu slaninu sledeci dan ne zamenim avokadom i taj beli hleb nekim integralnim , izbacim zumanca iz jaja. Ili jos bolje ceo dorucak da mi bude od proteina i masti - Znaci ukoliko nastavim da se tovim belim hlebom, nista od skidanja kila. To mogu mozda, klinci kojima metabolizam pici 200 na sat. I to ne svi klinci... Eto samo primera radi. Znaci ne znam sta je konkretno tvoj problem, ali cini mi se da ti nisi istrajan u dijetama. Mozda previse kreces jako sa cistom ishranom. Mozda je izbor namirnica los? Slabog intenziteta trening ? Ne radis dovoljno kardio ? Slabo se kreces osim kada ides u teretanu? Razmisli o konkretnim propustima na tvom primeru, umesto da trazis novotarije... Jer ajde da se ovde vodi polemika o izgradnji misica ( sto je veruj mi mnogo sira i kompleksnija tema neko skidanj kila).