Ne razumem te bratski sta hoces da kazes... Sve mozes da pijes pre spavanja osim kofeina. Licno sam pio arginin vise puta pre spavanja jer podstice proizvodnju azot-oksida, koji opusta krvne sudovei poboljsava protok krvi. To posledicno smanjuje krvni pritisak pa mozes se malo vise opustiti tokom sna itd... Odlican vazodilator. Naravno ne treba preterivati.. pa svako vece... Ali eto primera radi.
Sto se tice sagorevaca, oni ti mogu pomoci svakako preko termogeneze iskljucivo teraju oksidaciju masti. Ali opterecuju pored onoga sto sam napisao i kod mnogih kardiovaskularni sistem. Tako da JA ih izbegavam. To ti je vise za ljude koji se bave ozbiljno sportom pa jure da skidaju kilazu, redovno se kontrolisu kod sportskog lekara itd. Ali da su zdrava opcija , nisu. Tu je najaktivnija supstanca kofein, pa potom od legalnih , imas EGCG, Lkarnitine, Kapsaicin itd... Ali na prvom mestu kofein. Ti bi mogao da ides medjutim u drugom nekom smeru, koji bi ti preporucio na osnovu ovoga sto pises, a to je chrom picolinate i da ubacis u dijetu stvari poput jabukovog sirceta, djumbira, zelenog caja, avokada, generalno vise vlakana. To je ono sto ce ti dati bolje rezultate pre svega u kontroli apetita i insulinskoj aktivnosti, a to je onda opet posledicno poprilicno jak efekat na skidanje masti. Nema preskakanje cuke i da stalno moras da vodis o racuna o elektrolitima i unosu vode , los trening i manjak energije , sve blagodeti koje sagorevaci donose pored toga sto vecini nasviraju transaminaze i naravno ko ne vodi racuna isusuju bubrege.