Novembar 28, 2024, 06:47:39 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.388 poruka u 18.768 tema - 20.980 članova - Poslednji član: mc1212
X3MShop banner

Autor Tema: Prvi rezultati- idemo dalje!!  (Pročitano 13 puta)

Van mreže Grizzly96

• Član
  • *
Prvi rezultati- idemo dalje!!
« poslato: danas u 04:37:05 pre podne »
Evo mene sa posla pa da napišem  ono šta sam sam eksperimentirao i kako sam naučio neke stvari.
Početna kilaža : 102.5kg
Zadnje merenje (prije ~ 1 nedelju): 100kg
*Ovih dana radim update na stanje o kilaži jel prolazi 1 nedelju i dolazi vreme za vaganje*

Na moja početna kilaža, visinu i fizičku aktivnost kcal za održavanje je bio 2800kcal
Šta sam ja uradio, ušao sam 1000kcal u deficitu. Znam da je previše deficit za početak, ali eto puklo me nešto u glavi i želio sam da izvedem eksperiment na svoje telo.

Počeo sam da jedem čisto ali ono bukvalno, promenio sam način pripreme hrane i najbitnije počeo sam sve da vagam. Na početku nisam pazio kolko proteina/uh/masti unosim ali bitno mi je bilo da ne idem preko 1800kcal na dan i nakon 5 dena takav režim ja sam več izgubio 1kg.
Sad več jedem više proteina i gledam da sve kcal dobijem iz proizvoda koje su izvoe proteina: piletinu, jaja, whey, low fat mlečne proizvode, riba.

Jelovnik ne mogu da vam pošaljem jer svaki dan mi je različit. Danas možda sam na jaja, sir, tunjevinu... Sutra nešto od ovo izbacim pa ubacim piletinu. Ali sve o svemu gledam da unos proteina mi je min 1g/kg i pravo da vam kažem, naviko sam na ovaj princip i osecam se extra.

I da.. Svi ste bili u pravu kada ste rekli da početak mora da bude jednostavan i učinkovit i da ne ulazimo u ekstreme (keto, low carb i sl)

E sada, čitao sam po netu, gledao nešto na YT (msm one kanale koje su stvarno okej a ne neke gluposti) i našao sam sa kad idemo u deficit  trebamo povremeno raditi i re-feeding:

1) ili to da bude 2:1, ako si 10 dana u deficitu, 5 dana ides u maintenance
2) ili ides u deficit sve dok ne osjetis da ti glad previše porastao, da nemaš kvalitetan san, pad libida i onda ideš na maintenance

Šta vi kažete na to?

Druga stvar koja me previše zabrinjava i koju jako želim da popravim je Trening. Ne znam kako da podjelim trening, šta da radim .... Trenutno radim neki split 4x sedmično ali koliko je dobar ne znam.
Treniram sam, bez spottera tako da treninge tipa HIT i slične ne mogu da ih pratim. Ukoliko mesto HIT uzmem High Volume training, ne znam koliko  serija/ponavlanja nedeljno... Malo sam izgubljen u taj dio pa zamolio bih vas za pomoč ili bar za upute gde i šta da čitam, šta da radim.

Hvala!