Pirat, svako radi ono sto voli i sta mu se svidja. Ko je napisao da mrtvo a narocito power clean ima veze sa hipertfofijom
Ili da ja to radim zbog hipertrofije? Ili da mi je cilj hipertofija ili snaga samo ili olimpijska dizanja ili bilo sta drugo?
Power clean radim jednostavno jer mi se dopada i plus da smanjim frekvenciju za mrtvo tj opterecenje donjih ledja jer u danu za noge radim i farmer walk sa tezinom samo malo manjom od tezine za mrtvo.
PC nije zbog hipertrofije niti zbog snage niti da bi se takmicio kao olimpijac
pa ga ni ja ne radim iz tih razloga vec mi jednostavno pricinjava zadovoljstvo. Sad sto PC nema nekih velikih benefita za misicnu masu ili snagu, meni nije bitno.
Slicno i za mrtvo em mi se dopada em sam (nadam se i nadalje) sredio/korigovao problem sa donjim ledjima koji sam vukao 10-15 godina dok nisam krenuo u teretanu pre 3 godine.
Ako se tebi ne dopada ti onda kao sto si i napisao jednostavno preskoci, ne citaj i ne komentarisi.
Jer ovo je forum, razmena misljenja, dobrih ili pogresnih kao recimo mojih,ali pre svega razmena misljenja.
Lepo sto podelis tvoj tip treninga i to je za respect ali ono sto prija - odgovara tebi mozda ne odgovara meni iz pravih ili pogresnih mojih razloga svejedno.
Da li ja radim pogresno? Verovatno da u mnogo cemu, od splita do izbora vezbi, serija ponavljanja, ishrane, suplementacije itd.
Ali radim ono sto mi pricinjava zadovoljstvo i plus vidim i napredak konstantan, spor puzajuci u zadnje vreme ali ipak napredak. I to mi je glavno merilo.
Da li sam ja sa mojim pristupom postigao svoj cilj koji nije bio ni snaga ni hypertrofija prvenstveno?
Mislim da jesam, od 125kg spustio se na 90kg, promenio konfekcijske velicine od 2XL/3XL/4XL na XL i L cak. Od struka bureta od 136cm doterao do sadasnjih 100cm u obimu.
Ojacao/popravio donja ledja, trenutno sam u najduzem periodu da me vec 6-7 meseci ne bolucka levo koleno (ne gutam vise ni animal flex i elasti joint za zglobove), kandidu i razne abcese sam sredio nadam se zauvek. Kao fina posledica svega toga posredno po mom subjektivnom misljenju dosla je i snaga i hypertrofija.
Ne radim kardio, niti trbusnjake, ne radim direktno ruke biceps triceps, osim uspravnih triceps propadanja sa opterecenjem (planiram doduse da u nekom narednom periodu ubacim i biceps direktni neke 2 serije).
Smatram i subjektivno i objektivno da za moje godine i moj staz u tererani dizem (za mene) zavidne tezine.
Da li je postojao/postoji bolji nacin? Verovatno da. Da li bi sve ovo radilo i kod nekog drugog? Mozda da, mozda ne, zavisi.
Kod mene je radilo i radi i dalje uz sve "omrazeni" keto iako se dugo vec ne pridrzavam striktno keto ishrane vec cisto kao generalna smernica sa cestim iskakanjima.
(striktnu keto sa maltene 0 UH sam se pridrzavao jedino prvih 6-7 meseci)