Hvala Peđa na odgovoru očekivao sam makar ta dva tri repsa a nisam dobio ni na snazi niti u punoći mišića bukvalno nisam osetio nikakve efekte a treniram već par godina pio sam ga i 5 g dnevno pa sam probao i sa 10 g pa sam pio pre treninga pa onda posle i tako razne varijante pa sam zato pitao da li ima neka alternativa poput krealkalyna ili slično
ja sam objasnio kod sebe na yt kanalu u vezi ostalih oblika kretina, a narocito krealkyline
evo link:
https://www.youtube.com/watch?v=7ZVmdu4C89s&t=1693sevo i drugi :
https://www.youtube.com/watch?v=Olw1rv284yUsto se tice tvog odg u vezi kreatina.
Pa gledaj. Volumizacija celije (odgledati ces video pa ce ti biti jasnije) nije nuzno i primarno uslovljenja sa upotrebom kreatina. Kod tebe se celija ocigledno "zbog necega" brani od vulumizacije.
Licno mislim da je potrebna peridozacija upotrebe tog suplemnta ali......pazi sada zasto ALI, samo ako je doslo do OSNOVNOG PREDUSLOVA za upotrebu tog i takvog suplementa, a to je da si dotakao plato u svom natural razvoju (bilo cega tj u tvom slucaju liftova) i tada taj preprat SIGURNO pomaze i uslov broj 2 je svakako ADEKVATNA MISICNA STIMULACIJA, ili prvedeno ADEKVATNA VRSTA TRENINGA
Ti ako si ocekivao ili ocekujes da ti "nesto" pomogne u necemu, a da pri tome za to nesto nisu stvoreni elementarni preduslovi (dobar trenazni proces) onda je o tome iluzorno i pricati
E sada dolazimo do toga, da ces ti vrv reci da vezbas jako i snazno i super- u sta ja ne sporim jer pojma nemam ni kako izlgedas, a kamoli kako treniras, ali ti samo naglasvam sta sve mora da bude PREDUSLOV da bi ostavrio benefite sa tim i takvim sluplementom kao sto je kreatin.
Naravno, tu ulogu igra i stepen utreniranosti, vrsta ishrane, hidratacija (ne samo celije) vec celog organizma itd.
Kao sto rekoh, ako si i video da je neko podigao vise nekoliko kg ili uradio par reps vise koristeci kreatin onda znaci da on je sve preduslove za isti ispunio ili ga lupa placebo efekat da je to od kreatina (ne kazem da nije) vec nije realno i moguce da ti nakon 10ak dana ili 15 upotrebe kreatina osetis povecanje radnih tezina, ili nesto slicno.
To su kompleksni procesi u nasem telu kojima se prilazi sistematski i kreatin kao najsuperiornij oblik bilo koje vrste dodataka ishrani ikada tu nema gresku i rec NONRESPONDER je rec koja je izmisljenja da se opravda neki neuspeh ili nesto.
Na kraju krajeva, odlusaj video i vdieti ces ko je korostio kreatin prvi i koji sprotisti (nisu bencheri i bilderi) i to sve sa naucne strane i sve je dokazano odvano 1988 god kada su ga usrani ameri uspeli stabilizovati u labsu tada je i skinut za zabranjene liste, a do tada su ih Rusi karali u svim sportvima kao i sto bi danas da im dozvole hahahahahah (malo se salim) ali je zaista tako bilo