Pozdrav ljudi, imam par pitanja u vezi kreatina.
Desilo mi se da sam pre par meseci imao cudnu situaciju sto se kreatina tice (kreatin monohidrat),
konkretno sa mirisom kreatina. Koristio sam ga redovno i sve je bilo u redu dok se iznenada, kada sam stigao
do pola pakovanja, nije pojavio cudan miris, ustajao, kvaran, neprijatan. Nastavio sam da uzimam i pored toga,
jer je sve ostalo delovalo uredu, boja je bila normalna, cisto bela, ukusa nije bilo, delovalo je sve okej osim tog mirisa, koji je na kraju postao toliko jak da sam morao da bacim tih 200-300 grama sto je ostalo.
Onda mi je palo na pamet da se sve to desilo zbog vrucina napolju, ipak je leto, ko zna, mozda mi je promaklo pa je sunce nekako stiglo do tog pakovanja, sta znam.
I evo sad prosle nedelje mi je stiglo novo pakovajne iz ogistre, i ja da proverim miris kad opet ga ima... (Doduse mnogo mnogo manje se oseti nego prosli ali ipak je prisutan).
Sad mene zanima da li je u redu da ja nastavim sa koriscenjem? Od kad je stigla posiljka pazio sam da ne bude na vrucinama, da se ne pokvari, rok trajanja sam proverio takodje, pise 2027 ako se dobro secam. Pomislio sam takodje da nije mozda bio lose skladisten ili nesto slicno? Ili da nije mozda do te plastike, (plasticne kutije te u kojoj se drzi kreatin), pa sam presuo kreatin u staklenu posudu, sutradan proverim, ista situacija..
E sad, zasto sam rekao na pocetku da je cudna situacija: taj miris se na pocetku oseti samo na kratko, posle par sekundi nestane, ili na primer kad prodrmam posudu malo, kad promesam prah, takodje nestane miris, samo na pocetku tih prvih par sekundi se oseti.
Sve u svemu, sad mene zanima, da li je taj kreatin pokvaren? Koje su naznake uopste da je kreatin pokvaren? Negde sam procitao da moze doci do promene boje (sto kod mene trenutno nije slucaj). Da li da nastavim sa koriscenjem?
Da li da se javljam prodavnici pa da probam da zatrazim novi? I da li moze nesto da mi se desi ako uzmem pokvaren kreatin?
Pitanja su mozda smesna, ali eto, za svaki slucaj da se raspitam posto nisam dovoljno informisan, mozda ce i drugima posluziti, mozda je neki imao slicnu situaciju...
( Konkretno je ovaj kreatin u pitanju:
https://www.ogistra-nutrition-shop.com/kreatin-monohidrat/812-crea-mass-500-grama-4926266001093.html )
Do sada nisam imao nikakvih problema, sve preporuke, odlican je, samo eto sad mi se prvi put desila ovakva situacija pa valja proveriti.
Veliki pozdrav i unapred hvala, nadam se da ce neko odgovoriti.