Dobro vece, pratim ovaj forum vec mesecima, i do sad sam samo citao sta drugi pisu, ali mislim da je vreme da pitam i ja za neki savet, jer znam da ovde ima dosta ljudi sa velikim znanjem o ovome sto mene zanima.
Ovako, 97sam godiste, visok oko 190-191, kilaza oko 130kg, relativno cesto idem u teretanu u poslednje 3 godine, recimo oko 2-3 treninga nedeljno, plus radim gradjevinu i druze fizicke poslove 10ak dana u mesecu. Mogu oko 150kg na bencu, njega bas slabo radim, oko 25 propadanja, i oko 15 zgibova kad je dobar dan, biceps pregib ili hammer curls 5 serija po 10 ponavaljanja sa 30kg, perfektna forma za svaku vezbu. Nista preterano, ali sa ovim rezultatima ne bi trebao da imam ovo probleme.
Problem je sto ja imam prenizak testosteron, merio sam ga do sada 4x, u razlicitim labaratorijama i uvek je malo ispod donje granice ili jedva da je predje, sto je zalosno. Uz to svaki put merio i prolaktin, koji je 2x veci od dozvoljene granice.Prolaktin su mi rekli da ne treba da uzimam lekove, i da on verovatno spusta testosteron, i da bih trebao da sredim ishranu potpuno.
Radio sam sve ostale testove, analizu krvi, insulinsku rezistenciju, i sve je u normalnim vrednostima. Isao na pregled urologa, magnetna hipofize, 2x pregled endrokrinologa, i nemam nikakvih vidljivih problema koji bi ukazali sta je tacno razlog ovoga.
Imam 4 brace, koji ne treniraju, iste smo visine, i slicne tezine, uglavnom svi preko 120kg. Iako su oni dosta slabiji od mene, opet imaju karakteristike visokog testosterona, jako guste brade, duboke glasove, agresivnost, dok sam ja suprotnost, nemam bradu maltene uopste, ali nisam procelav u odnosu na njih ni malo, i u licu izgledam dosta mladje, jedino sto imam bolju gradju, ali to je jer ja treniram, mogu da zamislim kako bih izgledao da ne treniram uopste, vrv 2x gore nego oni sad.
Ja ne licim na nekoga ko ima nizak testosteron, bar sto se gradje tice, dosta sam krupan i jak u odnosu na ljude umojoj okolini. do sad kad sam odlazio kod endrikonologa i bilo kog lekara, uvek je prvo pitanje da li sam nesto uzimao od hemije. Moja gradja je onako, trebao bih da skinem kilazu definitivno, ali nisam debeljko sa obzirom na kilazu, obim ruke je 46cm, podlaktica 41, bez pumpe, ledja ogromna. Ne bih kacio slike jer ne bih zeleo da iko od mojih poznanika zna za ovo.
Ishrana je onako, dosta gaziranog i slatkog, ali dosta i kvalitetnih obroka. Rekao bih neka prosecna ishrana, ista kao i braca koja nemaju ovakve probleme
Problemi su takodje jako niska seksualna zelja, nema vise spontanih erekcija, i malo psihickih problema zbog toga, takodje imam malu ginekomastiju, koju sam dobio pre 2 godine.
Koji su vasi saveti? Srediti ishranu, i pojacati treninge, i probati prirodno, ili uzeti testosteron na par meseci i podici ga na bar prosecne nivoe? Naravno svakako bih pojacao treninge i sredio ishranu, posebno ako uzmem testosteron. Ne bih voleo da krenem da gubim kosu, i da u licu izgledam kao da sam 10godina stariji, kao sto vidim da je uglavnom sa onima koji uzimaju previse hemiju, zato bih ja neke smesne doze, cisto da budu prosecni nivoi. Inace nikad nista nisam uzimao, niti pijem neke lekove, niti imam neke zdravstvene probleme.
Izvinjavam se na poduzem tekstu, i hvala puno unapred.