Pozdrav ljudi,
verujem da sam definitivno osoba koja ne treba da bude ovde, ali citao sam zadnjih nedelja blogove i zaista ste toliko puni znanja i pomoci prema ostalim clanovima, tako da se nadam da mozete i meni pomoci.
Imam 30 godina, 183cm i 99kg. Da neko ne pomisli slucajno, nikako nisam bilder niti u formi, ali cilj mi je da licim (kroz 5 godina realisticno, ali sto pre to bolje haha) na vecinu vas. Verujuci biometrijskoj vagi imam oko 30% masti, a BMI mi je isto oko 30.
Zadnjih god i po dana sam se ugojio gotovo 15kg, izgubio oca, posao mi je da sedim 8h dnevno (realisticno oko 12h sa dodatnim poslom) i izuzetno sam bio depresivan. Kao sto mozete da zamislite, ovo je uzasno uticalo na kvalitet zivota, ne interesovanje za seks, nemotivisanost, ma sve tako ne zabavne stvari.
Kao neko ko je imao vec depresiju, ovo je drugacije imao osecaj. Osecao sam se kao da mi nesto nije ok sa telom, pa sam zato pricao sa trenerom iz teretane (skoro se vratio laganijem vezbanju) i rekao mi je da proverim testosteron.
Rezultat me je poprilicno sokirao, jer sam imao 3,07 ug/L, a referentne vrednosti su od 2,6 do 8,5 za muskarce 18-30g. Kapiram da nisam klinicki ispod granice, ali definitivno nije gde bih zeleo.
Dijetu sam sredio na nekih 2000cal dnevno (3 obroka, zdrave masti, slozeni ugleni hidrati i lean protein), 4 puta nedeljno trening (3 dana tegovi i 1 dan kardio). Predlog tenera iz teretane je da pocnem da uzimam testosteron, jedan ciklus barem (12 nedelja, po 500mg nedeljno), da li testosteron depo ili sl verziju.
Ranije jesam uzimao i protein i kreatin, ali ovo je poprilicno nova teritorija. Nimalo nemam problem ni sa iglama, bodenjem, niti se brinem nesto za potomstvo ili sl, samo me zanima vase misljenje. Sta je pametno raditi?
P.S. Izvinjavam se na ovolikom tekstu, ali barem da dam neki siri kontest price. Hvala vam unapred na odgovorima i pomoci!