Poštovanje idem u teretanu nekakva 3 mjeseca prije toga sam se bavio sw pretezno me zanimalo repsanje i koliko daleko mogu da napredujem sto se tice repsanja ma da su se tu uvjek drzale nekakve rotacijice koliko sam sta znao kao pocetnik i nije lose islo, bio sam zadovoljan cak i izgledom ma da kazem vecinom me zanimalo koliko mogu biti spreman-koliko mogu daleko otici sto se tice repsanja.Sw sam se bavio jedno 7 mjeseci i tada je doslo do mog odlaska na neki vid obuke gdje je najvise forsirana skola koja je bila tu prioritet tako da vecina nas nije uspjevala da radi traninge koliko se stiglo radilo se.Tu smo bili smjesteni u vidu internata tako da smo dobijali nikakvu hranu te nismo mogli narucovati niti unositi bilo kakvu hranu sve se svodilo na 3 obroka u danu ustanes u 5 prvi obrok drugi u 3 zadnji u 19 i dobro al se pretezno svodilo jedi hljeba bralee 😀 da nebi bili gladani.Proteina smo na sedmicnom nivou dobijali oko 50 grama ajde 60 da ne budemo bas bezobrazni sve se svodilo na mast i hljeb.
Tako da sam poprilicno tu buknuo kao hljebčić elem htio bih se vratiti u formu nekih već 6 ipo sedmica drzim rotaciju uh kakvu ja znam a vrlo slabo se razumijem u ishranu takodje da navedem da treniram sad bb ako se to moze nazvati bb posto sam tek krenuo 🙂
Moja rotacija u zadnjih 6 sedmica izgledala je ovako:
Proteini su uvjek minimum na 2g po kg,
Masti se trudim drzati oko 0.8 po kg
Uh pon-uto 3g-po kg ,srijeda 150 , cetvrtak 150 , petak-ned 50g
Pocetna moja kilaza je bila 92kg trenutna početak sedme sedmice 83,5
*U sedmoj sedmici sa pocetkom od danas odlucio sam da izmjenim malo rotaciju odnosno da da uvedem jos jedan low dan pa bi to izgledalo ovako 3g po kg ,150, 50, 3g po kg, 50,50,50
Kao sto rekoh trenutno sam na 83,5 kg pa me zanima vase misljenje o tome ako treba jelovnik da napisem nije problem reko da ne sirim i ovako sam ga zakomplikovao 😅
Nekakav moj cilj je bio drzati hajmo reci 12 nedelja rotaciju naravno uz kardio i sve po redu te vratiti se u neku svoju skromnu formu pa cak mozda i bolju te dobiti ponovo vidljive trbusnjake.
Jako bi mi znacio savjet vas iskusnijih vjezbaca kako da nastavim dalje da mjenjam sta ja sam planirao drzati 7 8 semicu kao sto sam naveao pa ostaviti samo 2 high dana ponedeljkom i cetvrtkom a ostalo low
Sad kako se vama cini sve to kad sagledate a mozda ovo nista ni ne valja ko ce ga znati
Kao sto rekoh svaki savjet je dobrodosao