Do sada nisam koristio suplementaciju, prvi put sam kupio proizvode koje cu navesti, pa su mi potrebni saveti na koji nacin se konzumiraju, kolicine, sa cim se mesaju, u koje vreme se uzima... Svaki savet mi je dobrodosao.
Imam 39g, visina 1,86m, tezina 95kg.
U treningu sam tek 2 meseca, pre toga prilicno statican, tako da trenutno nemam veliki procenat misicne mase, ima tu i viska masnoca koje skidam... Cilj i jeste da u isto vreme skidam masnoce i gradim misicnu masu.
Treniram 4 puta nedeljno u teretani. Treninge imam izmedju dorucka i rucka.
Radim sa opterecenjem, kombinujem 2 grupe misica po treningu, 4 serije po 8-10 ponavljanja. I svaki dan par vezbi za krbusnjake i kor.
1. Grudi i triceps
2. Ledja i biceps
3. Noge i ramena
4. Trbusnjaci, nakon trbusnjaka odradim kruzno po 2 vezbe za grudi, ledja, triceps, biceps.
Nekad ubacim 5 trening kardio ali nije redovan.
Ishranu sam sredio okvirno.
Izbacio sam sve sto smatram stetnim u potpunosti (brza hrana, sva testa, sokove, slatko, grickalice i slatkisi, bilo sta spremljeno na ulju/dinstano/pohovano, mesne preradjevine...), ne pusim, ne pijem alkohol nikad...
Dorucak uglavnom 3-4 jaja i komad mladog sira ili ovsena kasa
Uzina saka orasastih plodova, jabuka, proteinska cokolada ili ovsena kasa... (jedno od toga)
Rucak 250g mesa (najcesce pilece belo grilovano), sto vise razne salate zacinjena samo maslinovim uljem
Uzina - isto kao prva
Vecera, slicno kao rucak ili tunjevina, gledam da bude manja kolicina
U principu, za 2 meseca sam bas zadovoljan rezultatima, i gubitkom masti i misicima i napredovanjem na treningu.
E sad sam resio da ubacim sledecu suplementaciju (vec sam kupio):
Protein Ultimate Nutrition ISO Gold Vanila
Kreatin
BCAA
Carnitine Liquid
Dodatno uzimam Ecomer i Centrum Men, kao multivitamin i omega 3.
Na osnovu moje kilaze, ishrane i treninga, potrebni su mi saveti kako je najbolje da kombinujem navedene suplemente posto nemam nikakvog iskustva?