Pozdrav ljudi, nisam siguran da li je forum jos uvek aktivan, ali u slucaju da se neko nadje, bio bih zahvalan
ako bih dobio neki savet i preporuku u vezi sledeceg... Hajde da kazemo da treniram oko dve godine, nikada
do sad nisam koristio nikakvu suplementaciju i fokusirao sam se na trening i ishranu. Sada sam skupio malo para
i nabavio sam sledece:
Whey protein,
EAA (Esencijalne Aminokiseline) i
Kreatin Monohidrat...
[Cisto probam sve od navedenog i da vidim da li cu imati bolje rezultate..]
E sad, zanima me kako najbolje da iskoristim sve od navedenog?
Sto se tice kreatina, cuo sam da je najbolja opcija 5g pre i 5g posle treninga?
Whey protein neposredno posle treninga, ali ne u preteranim kolicinama zar ne? (kako visak proteina ne bi otisao
na obnovu potrosene energije?)
I konacno, ono sto me najvise interesuje jesu EAA, o kojima sam slusao od
Milosa Sarceva.
Navodno je od koriscenja aminokiselina primetio znatno bolje rezultate...
On kaze da ih je najbolje kombinovati sa dekstrozom i rekao je da je koristio
dekstrozu i EAA tokom treninga,
(
intra workout sejk), a ideja je da se dekstroza iskoristi za obnovu energije a da aminokiseline udju u krv koja ce dejstvom insulina biti ugradjena u misic (Nadam se da sam dobro pohvatao sve, ispravite me ako gresim
). Sad me zanima u kojoj kolicini bih ja trebao to da uzimam. Nisam strucnjak i jos izucavam ovu temu i pokusavam donekle da
shvatim kako organizam funkcionise pa bih voleo da mi neko kaze nesto vise o ovoj kombinaciji. Rodjeni brat je dobio dijabetes pre par godina pa sam jednim delom zabrinut da ne dodje do nekih komplikacija i kod mene ukoliko ne budem postupio kako valja
Neke informacije koje bi mozda mogle da znace:
Treniram tri dana, pa jedan dan napravim pauzu i tako u krug, maksimalno se trudim na treninzima, radim intenzivno, bez nekih dugih pauza izmedju serija.
Treninzi traju u proseku sat ipo vremena... Visok 193, tezak 97.5 kg...
Nadam se nekom odgovoru, pa da iskoristim sve kako treba i da dobijem sto bolje rezultate.
Unapred hvala i srdacan pozdrav!