Gavran je uljudno pitao kako da koristi navedene suplemente, nije se raspravljao ni sa kim.
Elem, pokusacu da pomognem:
Beta alanin 5g + Kreatin 5g = pijes pre treninga (oko 30 minuta pre treninga)
Glutamin 10g + Whey 50g + Kreatin 5g = pijes nakon treninga (moja preferenca je da popijem nekih 20-30 minuta posle treninga, dok malo dodjem sebi).
zasto misiis da mu se uljudno nije i odgovorilo?
a kada si vec dao preporuku sa "preferencama", iste su LOSE
Post workout se ne uzima 20/30 min NAKON treninga, posto je tada WO (windovs of oport..) odavno zatvoren, a telo tada treba da je spremno za unos gradivne materije u vidu kompleksni karbo hidrata i proteina iz cvrstih izvora (meso,riba....)
Beta alanin 5 gr kao startna pozocija ok, ali na zalost ni ti nisi citao na ovom forumu o tome, pa tako nisi naisao na cinenicu da BA zatvara receptore, te da ovisno od korisnika do korisnika ga treba povecvati za po 2-3 gr na 10 daana, a max do 12 gr, kada treba prestati sa konuzimcacijom 10ak dana dok se receptori koji su hvala Bogu adekvatni za brzi reset, ne urade isto. Ili na prost jezik prevedeno, ukoliko se igubi osecaj "peckanja" ali ne od NIACINA, vec od beta alanina (mnogi brkaju ova dva suplementa) gde je BA suplement koji opravdava svaki dinar, dok je niacin bezvredna i jeftina supstinca koja se tovari u NO boosere kako bi gym baje rekle da ih nesto "sljaka", a to nije BA, vec gomila niacina u kombo sa enormnom kolicnom kofeina (necu sada o side effectima istog)...elem,
Postoji i nonresponderi (na osecaj peckanja)na BA koji can i na prvo uzimanje od 10 gr ne osecaju nista (u smislu peckanja) ali to ne znaci da BA ne radi posao koji treba da radi bez obizra na taj sporedni efekat
Glutamin 10 gr posle treninga u pwm je ok, ali s obzirom na situciju u zimelji bih svakako ga ostavio za dozu od 20 gr PREED spavanje. Idealna konstalacija je 10 posle treinga i 20 pred spavanje ali....
tako da.....
ovde niko nije nista RUZNO napisao, vec ukoliko covek dodje sa stavom:
ja imam 47 god i znam sta moje telo hoce, i taksativno navodi ono sto radi, ocekujuci odoborenje od nekoga sa foruma, a na to da to sto radi nije ok, krece sa tim da to nije rasprava
Evo pitam tebe, kako se naziva iznad napisano od strane Gavrana, a na opasku pirata i mene, tj na njegove zakljucke: "pise na pakovanju" "whey i dex u moje vreeme" "nije isto TIJELO sa 47 i 22 godine" itd itd da sada ne nabrajam