Pozdrav kolege,
Hteo bih da se posavetujem sa vama. Caletu mi je dijagnostikovan karcinom zeluca. Krenuo je sa hemoterapijama, medjutim imamo problem jer dosta gubi na tezini jer mu je apetit smanjen. Trazimo nacin da sprecimo gubitak misicne mase. U bolnici su mu savetovali da koristi napitak koji se zove Supportan, koji se daje u takvim slucajevima. Medjutim jedna flasica kosta oko 500 dinara, ako bi pio 2-3 dnevno to bi bilo finansijski neizdrzivo. Pogledao sam sastav toga, radi se o proteinima mleka, pritom ne pise da li je micelarni kazein ili kalcijum kazeinat, pretpostavljam da je ovo drugo. Tome su dodali, omegu 3 i MCT, dodati vitamini, minerali i to je otprilike to.
Tako da sam mislio da umesto toga kupim protein i da mu pravim. Prvo sam razmisljao whey izolat da uzmem jer se najlakse vari, ali mislim da je bolji izbor neki protein sa postepenim oslobadjanjem. Da li je micelarni kazein dobar izbor? Pre svega pitam zbog varenja?
P.S. Nisu mu dali nikakav poseban rezim ishrane, osim sto mora da jede kasasto. Dakle, nisu mu nista zabranili.