Imam pitanje no ne znam gdje bi ga točno svrstao pa se izvinjavam ako sam promašio dio na forumu.
Kratko o meni. Dobar dio srednje škole i moje dvadese sam proveo u teretani.
Nakon toga sam se prebacio na biciklizam i sva ona masa je naravno otišla s godinama na biciklu (doslovno sve pošto biciklo na duge staze pojede čovjeka).
U vrijeme kada sam bio u teretani, ne sjećam se što sam sve uzimao od dodataka prehrani, no bila je klasika tipa whey, casein, amino, creatine, vitamini, minerali i sl.
Od ostaloga Galenika test, naposim, deca, winstrol, test propionat, omnadren, test suspenzija, efedrin, proviron, nolvadex, clomid, HCG, neko kratko vrijeme inzulin (ne znam koliko ciklusa sam odradio i vjerojatno sam zaboravio neke stvari koje sam uzimao).
Prošle jeseni sam imao nekih problema sa zdravljem i tu sam zbog toga morao uzeti pauzu od sporta pošto sam jedva hodao.
U tih par mjeseci sam se malo udebljao (sa 69-70kg na svojih 177cm došao sam na 72kg).
Sada idem tek dva tjedna u teretanu i odjednom mi je kilaža skočila na 75kg, no nije to problem, problem je što sam dobio salo oko trbuha i to ne malo sala.
Znači, u dva tjedna mi se trbuh počeo tresti kada hodam.
Što se prehrane tiče, npr. danas sam za doručak pojeo zobene i whey, nakon treninga whey i jedna banana, za ručak pečena pileća prsa, samo prokuhane mahune u vodi s par kapi maslinovog ulja, malo češnjaka, malo soka od limuna (koristim limun umjesto octa pošto ocat ne mogu podnijeti u jelu) i skoro ništa kruha, za večeru pileća prsa, posni sir i pola šnite kruha.
Sutra ujutro opet zobene, whey i možda stavim malo chie, nakon treninga whey, ručak riba i kuhana brokula, večera posni sir i borovnice.
Od dodataka prehrani uzimam whey, vitamine i minerale, l-arginine (imam ga kod kuće pa ga pijem 1000mg prije treninga i 1000mg prije spavanja).
Imam još kod kuće ALC u prahu, L-carnitine, coffeine u tabletama pa mogu i to piti.
Imam i Scitec Nutrion Collagen Liquid kojega pijem vožnji pa ne znam treba li mi i za teretanu?
E da, imam i Scitec Oatmeal, no ne sviđa mi se baš njegov sastav pa ga ne pijem (no mogu ga piti ako treba).
Već par mjeseci imam i kantu Scitec Nutrition Protein Ice Cream, no nisam je isprobao i ne znam kada bi uopće u danu pojeo sladoled od proteina.
Pitanje je kako to da mi se odjednom izbacilo salo na trbuhu?
Možda se to napravilo u ovih par mjeseci kako nisam trenirao pa se sada izbacilo van kada sam počeo s teretanom iz nekog razloga?
Što se teretane tiče, na treninzima sam pet puta tjedno. Četiri dana u tjednu treninzi utezima, i jedan dan samo kardio.
U teretani se ne zadržavam dugo, cijeli trening mi traje max sat vremena (možda nekada par minuta više ako ubacim malo bicikla na kraju treninga s utezima).
Brine me uistinu to salo koje mi se izbacilo van pošto ne izgleda najbolje i čini mi se kao da nešto nije ok.
Mogu prehranu prilagoditi ako treba (to mi je najmanji problem) i mogu uzeti ako bilo što treba od dodataka prehrani (nikakav problem).
Volje i discipliniranosti definitivno imam pa tu nema nekih problema.
Izvinjavam se na dugačkoj poruci, ali me uistinu brine taj trbuh i ne znam kako se sada ponašati prema tome? Nastaviti dalje s ovakvom prehranom, treninzima, dodacima prehrani ili nešto mijenjati?
Hvala!