Pozdrav svima, potrebna mi je mala pomoc oko treninga ili bar neki savet od vas iskusnijih.
Prvo da kazem nesto o sebi. Dizem tegove vec 8 godina krenuo sam sa 53kg u teretanu i za 8 godina dobio nekih 40kg. Naravno nisu to sve misici da ne duzimo, zbog zdravstvenih problema sam pravio pauzu od dve godine i poceo sam ponovo da treniram. Posle pauze sam imao 71kg i za godinu dana od te pauze sam dobio 11kg. Znaci 82kg sa 12% masti po slobodnoj proceni.
Ishrana mi je trenutno oko 480g UH, 200g P, 100g M. I suplementi whey, monohidrat, bcaa i glutamin i vitaminski komleks.
Problem je sledeci, pre pauze sam radio posao koji je vezan za kancelariju i nisam se puno kretao, sada radim kao monter kablovske i redovno sam 8h na nogama pentrajuci se po merdevinama, krovovima, zgradama, drvecima itd. Da kazemo radim tezak fizicki posao.
Znam da je za naturalce frekfencija dobra za napredak ali mene muci sto se ja nekad toliko razbijem na poslu da jednostavno ne mogu da odem na trening. Do sada sam trenirao ppl off pa ponovo ali mi je to postalo previse za CNS. Interesuje me koji sistem treninga bih mogao da primenim a da ne udjem u pretreniranost. Da li je po vama bolje raditi full body 3x nedeljno, upper lower split, push pull (grudi rame triceps kvadriceps drugi trening ledja zadnje rame trap i zadnja loza), 531 ili nesto sasvim drugo a da se spakuje sve u 4 dana po 2x. Ili da se ne zamaram toliko sa fekfencijom. Hvala unapred za pomoc. Cilj je naravno misicna masa.