Ja tacno znam sta sam napisao, ne moram citati dva puta. E sad sto se nadju uvek takvi poput tebe da prde bez pokrica u nerazumevanju necega, to je vec druga stvar. Evo nadji ijednu studiju o apsorbciji raznih oblika vit c... liposomalni oblik? Procitaj o funkciji insulina, vode u metabolzimu celije, celijskom omotacu i njegovoj strukturi... pa onda mozemo da udjemo u neku konverzaciju... procitaj i kako se reklamira proizvod koji taj jutjuber ima u svojo teretani na pultu... uostalom sta tebe boli kurac, ljudi mogu da zaradjuju kako oni hoce, tvoje je da budes glup i da nasedas jer ne umes da citas izmedju redova...
Imas na pubmedu studije koje kaze da ima vecu apsorpciju od ostali-ima ih vise..
Blage veze ti ja nemam o kojem youtuberu pricas..Inace ja ne koristim liposomalni vit C.
Moja isprika Pedja ako ga imas u ponudi ali ja nisam našao nijedan drugi oblik osim askorbinske kiseline online na sajtu.
Opusti se
evo ti malo (posto nahvatah vremena) pa nadji hrpu studija
Struktura liposoma sastoji se od lipidnog dvosloja i vodenog jezgra, što je moguće zbog amfifilne prirode lipida. Ovi molekuli poseduju:
Hidrofilna glava, tj. deo koji ima afinitet za vodu:
Hidrofobni rep, tj. deo koji izbegava vodu.
Kao rezultat toga, kada lipidi dođu u kontakt sa vodom, oni će se spontano organizovati tako da minimalizuju kontakt između vode i hidrofobnih repova.
Pitanje: kakve bi veze bilo kakav oblik C vit trebalo sa da ima sa VODOM, posto je opste poznato da isti savrseno deluju u vodenom okrezuenju i da je stavljnja predznaka "lipidi" ili bilo sta slicno, samo makreting.
dalje...
Zaštita vitamina C od razgradnje nakon prolaska kroz gastrointestinalni trakt (od želudačnih sokova, enzima, promene pH, oksidacije, itd.) zbog izolacije stvorene membranom liposoma- da li mozes da mi objasnis ovaj METOD ili metodlogiju da postoji BILO sta, a da moze da zastit od razgradivanja u bilo kom obliku od strane gore nabrojanih sokova, enzima, pH oksidacije itd) i ako je tako, cemu onda razgovor tj da li je moguce da neko veruje u glupost da nakon ORALNE konzumacije bilo koje i kakve vrste BILO CEGA, isto dolazi do: pboljšano delovanje liposomskog vitamina C nakon veće koncentracije vitamina C koji se direktno oslobađa u ćelijama>
Mozes mi naci ne hrpu vec samo jednu studiju, koja moze da mi objasni ovaj mehanizam po kom NESTO (bilo sta, zajebi sada glupost oko price sa liposomima) moze da dodje do CELIIJE- netaknuto- naglasvam NETAKNUTO ili u bilo kom delu ZASTICENO od razgradnje usled agresvinih agenska kao sto su stomacna kiselina, enzimi itd itd itd.
Kao sto sam napisao
mogao bih da ti pisem satima, ali svakako je bzvz da gubim vreme na to jer i kao sto rekoj
JA U PONUDI IMAM ali ako me neko pita za savet, onda kazem onako kako jeste
Kao sto sam rekao, imas 40-god i svakako bi trebalo da znas da mi u Srb nmismo divlji zapad, i da kod nas postoje indentcine stvari kao i kod vas, tako da molim te...nema smisla dalje....
Izmeni poruku