pa ti na pitanje pitanjem jbt... odgovori mi sta u njemu ima sto se tice secera i kako nema laktoze (ja ne kontam), realno necu da pisem opet!
Ovo je ono na sta sam ja naisao.
Secera ima u vidu monosaharida koji su ostali procesom razgradnje laktoze, ali oni ne uticu znacajno na ukus. Dva zasladjivaca daju taj ukus.
gde si to video za monosaharide? to nisi linkovao... ma nije bitan ukus, to svi rokaju zasladjivace, najmanje ima u cokoladnim ukusima zbog prisutnosti kakaa i naravno natural gde nema... znaci ako RAZGRADJUJU laktozu dodaju laktazu u smesu, znaci ima galaktoze i gLukoze... ako je to istina...
ono sto je sigurno je, da je to je definitivno protein niskog stepena filtracije...
ono sto mi cross flow filtracija kod i obicnog whey-a garantuje, je da cu dobiti stepen cistoce, da ne pricam dalje o isolatu...
i sada naravno tebi se namece pitanje poreklo sirovine, fabrikacija, procesuiranje... jer naravno ovo je pravljeno tako da se krkas time svaki dan...
ne znam sta da vam kazem... sto se tice cene da je jeftinije od whey - nije, da je ukusnije-jeste i to je ono sto vas privlaci, ali to vam je 6 kafenih kasicica secera. Iskreno bih pre uzeo i pojeo pola cokolade ili namazao krisku crnog hleba nutelom, sto i uradim kada me mine zelja, nece me ubiti znacajno osim ako mi ne postane navika da to radim svaki dan ili ucestalo toliko da remetim proces lipoze... tako da s obzriom na ono sto je napisao Goxy, ja bih vam pre preporucio da planski unesete neki secer, nego da se zavAravate da jedete neki zdraviji izbor, cak je i bolje da se prave zdrave poslastice... ima recepata za proteinkse kolace i zajebavncije koliko hocete... eto... moje misljenje, ali sto bi rekli Hodge Twins- Do Whatever The FUCK You Wanna Do