Pozdrav ljudi
Našao sam ovaj forum tražeći savjete o prehrani od Šarčeva, nakon nekog youtube intervja kojeg sam vidio. Sa teretanom se bavim hobistički već 5-7 godina, ali sve je to sporadično, krene pa stane, a uz teretanu pokušavao sam i razne dijete kao keto, protein-only itd. imao sam naravno ultra dugačke periode "odmora od teretane" i "cheat day-a" plus još ova glupost od korone gdje nismo mogli nigdje...
Skoro sam pokušao neku rigoroznu dijetu (post) ali možda je bolje da krenem vježbati kako treba, vježbanje, prehrana, i da skinem ovo salo sa sebe jednom zauvijek.
Imam 39 godina, osjećam se dosta dobro za svoje godine ali i kile, igram nogomet sa ekipom sa vremena na vrijeme, košarku, mogu trčat i sve je to valjda jer sam se cijelu ranu mladost bavio sportom intenzivno, pa je nešto ostalo. Sa familijom odem često po brežuljcima tako u "hiking" kako se kaže i ne predstavlja mi nikakav problem u smislu kardija, na košu još uvijek mogu ako se potrudim skočit do obruča ili vrlo blizu haha...ali salo me je sad preuzelo i moram ga se riješiti.
185 cm visok, 115 kg imam sad. Prehranu bi si opisao kao neurednu, jer jedem npr 1 komad pilećih prsa dnevno, i 2-3 šejka, možda malo riže i to je to, nije nužno junk food ali nema veze sa ničim a uz to sve idem u teretanu 4 do 5 put tjedno i naravno osjećam se slabo i oporavak je nikakav.
Program koji pratim trenutno je uzet od onog vjerujem da je poznat, Jeff sa YouTube kanala Ath-X, push pull legs metoda, pratim kako dižem i to izgleda ovako nekako, i naravno FORM CHECK.
Da skratim litanije - kako da popravim prehranu, BCAA ili glutamin da li će mi biti potreban i u kojim količinama, koji bi po vama bio dozvoljen deficit za ovo skinuti čim prije, da li mogu npr. 2000 kalorija dnevno, sa onim klasičnim 40% P / 40% UH / 20% M ili je to stari info koji je meni ostao iz nekih davnih vremena čitanja foruma.
Ako može neki savjet onako vojnički "10g suplement A, 5g suplement B, obroci takvi i takvi, teretana toliko puta, kardio, i pun gas" bio bi neizmjerno zahvalan, vrijeme da ovo okrenem je zaista krajnje