Oprezno samo s tim, jer su ljudi ovde idioti i krenuce na TRT sa 22 23 godine, jer je i Pedja na trtu, iako Pedja ima dvoje odrasle dece.
Stev, ti znas celu pricu
to da li ce neko da uzme zdravo za gotovo- to je vec licna stvar.
Iskreno, kakve savete sve i od koga ne slusaju, ovo je bezazelno- ti to ces sigurno podvrditi. Jer negde je bezazelnije da je covek na 20ak mg enhatata, nego na 3000 mg ISTOG!! Da, dobro ste procitali gde kilnac od 21 god ide samo 3000 mg galenike. Ostalo da ne nabrajam.
Pedja je na TRT-u jer ja posle 36 godina, i to je cinjenice, zloupotrebe lekova, tesko tj nemoguce je da svoj horomalni panel vratim kao sto je bio. Da "prezubimo" cinjenicu, da nakon 35 god zivota, sve da nisam prosao pored teretane, a s obzirom na zivot kakav sam imao ( od svih sranja u ratu, pa do siromastva itd itd itd itd) nivo testa bi PRIRODNO isao dole!! I to je cinjenica. Pa cak i da nisam JA u pitanju, znam makar 100 ljudi koji nisu imali ni slicno nista kao ja, nisu nikada ni usli u gym itd itd itd, ali problem sa niskim nivoom testa je tu. E sada...
Ja bih mozda i uspeo da vratim do neke mere svoj hormonalni disbalans, naglasvam do NEKE MERE, ali bi to bi i prolazio bih kroz pakao- i ti stevan to jako dobro znas
Nedostatak testosterona, iz ovog ili onog razloga ( u mom slucaju je to zbog zlupotrebe lekova) je i tretira se kao bolest u sviim razvijenim zemljama Postoje specijalsitcike kilinke bas u vezi sa TRT i lekari na prestiznim univerzitetima odnosno specijalizanti idu kroz dodatno obrazovanje u vezi sa tim (kada je rec o endokirlonozima naravno).
Ako je dijatebetes bolest, gde moras da primis svoju dozu inuslina da bih ziveo, licno ne vidim razlog da neko drugi smatra da je nedostatak tesotstreona nesto drugo i da uzimanje leka da bi se poboljsalo stanje nije ok
Uostalom, zasto oh kvario svoj kvalitet zivota ako vec znam o cemu se radi.
Gvorim o sebi, naravno