Pozdrav svima,
najpre da se zahvalim svima koji su ucestvovali u stvaranju ove "riznice" znanja. Neverovatna kolicina zlata vrednih informacija i saveta, pogotovo za ljude koji nisu u materiji.
Do sada je moja ishrana bila na principu "ono sto mama spremi", ali je doslo vreme da se to konacno promeni. U prethodnih par dana sam pretrazio forum i pokusao da iscitam sto veci broj tema kako bi upio sto vise znanja i korisnih informacija, pa sam na osnovu tih informacija i programa koji su pisali ostali clanovi sastavio plan ishrane sa cilje dodavanja misicne mase, ali kako prvi put ulazim u ove vode, verujem da ima mnogo prostora da se isti popravi i doradi. Rado cu poslusati predloge koje budete imali i potruditi se da ih primenim.
Najpre da napisem nesto o sebi, imam 20 godina, visok sam oko 190cm i trenutno sam na 80kg. Do ove godine sam se aktivno bavio kikboksom i uz to sam paralelno trenirao u teretani. Kako zbog fakulteta imam dosta manje slobodnog vremena u narednom periodu ce teretana biti primarna fizicka aktivnost.
Plan ishrane sa kojim sam poceo izgleda ovako:
Obrok 1: 5 jaja + 100g ovsenih pahuljica
Obrok 2: 150g pilece belo meso + 100g pirinac + zelena salata
Obrok 3: 150g svinjskog buta + 100g testenina (pirinac)
Obrok 4: 200g pilece belo meso + 150g pirinac + kupus salata
Obrok 5: konzerva tunjevine + 50g kikirikija
Za sada nisam u mogucnosti da obroke raspodelim na pre treninga i posle treninga, posto obaveze na fakultetu diktiraju raspored, pa samim tim i vreme treninga dosta varira tokom nedelje. Plan je da u narednom periodu kada to finansije budu dozvolile ukljucim i suplemente, prvenstveno whey.
Unapred se zahvaljujem na savetima